GÜNDEM 3 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava'ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Yürüttükleri savaş doktrininin 3 yıldır Türk devletinin sonuç almasına izin vermediğini söyleyen PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, “Türk devleti gerillayı tasfiye ederek Kürt halkının tasfiyesi sürecini tamamlamak istiyor. Bu nedenle bizim için stratejiktir. Lütfen herkes bunu anlasın” dedi.

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutsak 108 siyasetçinin 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar nedeniyle yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Dünya Gençlik Konferansı, Fransa’nın başkenti Paris’te toplanıyor. Üç gün sürecek konferansa dünya genelinde 60’tan fazla gençlik örgütü katılıyor.

- Kobanê direnişinin büyük komutanlarından Şehit Rêzan Amed: “Her yerde kan döktük, şehit, yaralı verdik ve böylece Kobanê şehrine ulaştık. Her yönden bir dakika nefes almalarına izin vermedik, rahat bırakmadık.”

- ‘Sansür yasası’ olarak bilinen ‘dezenformasyon yasası’ kapsamındaki tutuklamaları değerlendiren MLSA Eş Direktörü Veysel Ok, tutuklamanın asıl dezenformasyon olduğunu söyledi.

- Rojhat Zîlan ve Erdal Şahin’in yüksek sesle haykırdığı gerçekleri, sadece Ankara ve İstanbul değil, tüm dünya duydu. Türk faşizminin vahasına tutulanlar, gerçekle istemeyerek de olsa yüzleşmek zorunda kaldı.