GÜNDEM 30 EKİM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin, 6-8 Ekim 2014'te DAİŞ'in hedefindeki Kobanê kenti için gerçekleştirilen eylemler gerekçe gösterilerek açılan dava görülmeye devam edilecek.

- 1 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilen fedai eylemi değerlendiren HSM komutanlarından Zozan Çewlîk, “Şu bilinmelidir ki, bu ruhla gerçekleştirilen eylemler süreklileşecek” dedi.

- Hatay Barosu'nun depremden sonra depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yürüttüğünü söyleyen Baro Başkanı Av. Cihat Açıkkalın, “Yaşanılan mağduriyetler bireysel şikayetlerle çözülmez. Depremzedeler mutlaka baroya ulaşsın" dedi.

- Türk devletinin sözde 100 yıllık tarihi soykırım ve katliamlarla geçti. Bu katliamlarda yüz binlerce Kürt katledildi, yüz binlercesi yaralandı, milyonlarcası ise sürgün edildi.

- Özgür bir kültürün yaratılmasında çocukların da eğitimine ağırlık veren Hîlala Zêrîn Kadın Kültür Hareketi, devrimin çocuk ressamlarını yetiştirerek tarihi hafızayı korumayı amaçlıyor.