GÜNDEM 31 AĞUSTOS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yöenlik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- AKP-MHP’nin Başur’da KDP’nin gördüğü işlevi Bakur’da Hüda-Par’a oynatmak istediğini ifade eden PKK İnanç Komitesi üyesi Cihan Eren, Kürt soykırımının dinci Kürtler üzerinden götürülmek istendiğini söyledi. 

- Avukat Cemal Demir, Kürtlerin Abdullah Öcalan konusunda çok yoğun bir hassasiyeti bulunduğunu belirterek “Abdullah Öcalan üzerindeki bu mutlak ağırlaştırılmış tecride halkların barışı adına da bir an önce son verilmesi gerekir” dedi.

- Babası Abdulhamit, kardeşleri Lezgin ve Rodi’nin şehadetlerini anlatan Ayfer Bilgin, “Yasak ile, zindan ile hiçbir şey olmaz. Kürt halkı için muhakkak bir çözüm olacak. Kabul edecekler. Başka çareleri yok” dedi.

- Şilili komünist şarkıcı Victor Jara’nın katillerine verilen ceza Şili Yüksek Mahkemesi tarafından onaylandı. Jara’nın katillerinin 25 yıllık cezaları böylece kesinleşmiş oldu.

- Serxwebûn gazetesi 500. sayısı ‘Apocu Çizgide 500. Sayı İnancın ve İradenin Sesi’ manşetiyle çıktı.

- Uyuşturucu çeteleri, fuhuş çeteleri derken, Türkiye’de son yıllarda bireysel silahlanmadaki artış da gözle görünür hale geldi. Umut Vakfı’nın araştırmalarına göre, Türkiye’de 36 milyon ruhsatsız silah bulunuyor.