GÜNDEM 31 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Avrupa’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için gerçekleştirilen hamle kapsamında gerçekleştirilen uzun yürüyüş eylemleri takip edilecek.

- 18’i tutsak 108 siyasetçi hakkında açılan Kobanê Davası devam edecek.

- “Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadar, Kürt sorununa demokratik bir barış umudu doğana kadar mücadelemiz devam edecektir” diyen DEM Parti Amed Milletvekili Serhat Eren, 1 Şubat’ta başlatılacak Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ne katılım çağrısında bulundu.

- TEV-ÇAND, büyük Köln yürüyüşü için “17 Şubat günü tek program vardır, o da Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğü için yapılacak olan tarihi eylemdir” diyerek, halkın yanında olacağını açıkladı.

- Tecridin, sadece savaşı, çözümsüzlüğü geliştirdiğini belirten DEM Parti Wan Milletvekili Varlı, “Çözüm için de adres açık ve nettir. Çözüm gelişecekse bu da Abdullah Öcalan ile mümkündür” dedi.

- Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük uygulanan göçertme politikasıyla demografi değişimine gidilmek istendiğini belirten Dr. Ebîr Hessaf, “Buna karşı ortak mücadele yürütülmeli“ dedi.

- Gerilla, çelikten bir irade ve Apocu ruhla PKK’nin direniş mirasına yaslanıp özgürlük vizyonuna kitlenerek devasa ve hiçbir suçtan çekinmeyen bir orduya karşı savaşıyor; PKK’ye ömür biçilmeyeceğini yüzüne vuruyor.

- Türkiye’de sadece 2023 yılında 15’ten fazla üniversiteli genç, gelecek kaygısı ve yoksulluktan dolayı intihar etti. Üniversite öğrencisi Ceren Kumaş, “Bize tek özgürlük olarak ölümü bıraktılar” sözünün gerçekleri açıklamaya yettiğini söyledi.

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Sekreterliğine atanan İmam Nurullah Arvas’ın, 15 Temmuz girişiminden sonra Diyanet İşleri Başkanlığına dilekçe yazarak bazı imamları  "HDP güdümlü ve sol görüşlü" olarak fişlediği ortaya çıktı.