GÜNDEM 4 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava'ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Dünya Gençlik Konferansı, Fransa’nın başkenti Paris’te toplanıyor. Üç gün sürecek konferansa dünya genelinde 60’tan fazla gençlik örgütü katılıyor.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Yeniden yapılanma süreciyle eksiklik ve yetersizliklerin giderilmesi için somut adımlarının atıldığını belirten HEDEP Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, “Başarmak için çok fazla gerekçemiz var” dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı İmralı’da 3 kez ziyaret eden CPT Eski Üyesi Jean-Pierre Restellini, tecrit koşullarının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Abdullah Öcalan tartışmasız bir şekilde Kürt halkının lideridir, özgürlüğünü istiyorum" dedi.

- Paris’te "Gençler Tarih Yazıyor" ağı tarafından düzenlenen Dünya Gençlik Konferansı’na Peru’dan katılan Zanaatkar Kadınlar Gençlik Sekreteri Julia Yauris, “Kurdistan'daki kadınların mücadelesine hayran kaldım ve çok etkilendim” dedi.

- Hatay'ın Defne ilçesinde bulunan Çekmece Mahallesi'ndeki konteyner yaşam alanının kurulduğu arazinin hak sahiplerinden Emsal Atakan, arazi üzerindeki kamulaştırmadan haberleri olmadığını söyledi.

- HDP Mersin eski Milletvekili Rıdvan Turan, Türkiye’deki gıda pahalılığının temel sebebinin küresel iklim krizi ve Ukrayna savaşının ötesinde, iktidar politikaları olduğunu söyledi.