GÜNDEM 7 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava'ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu olmak üzere 108 siyasetçinin 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar nedeniyle yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Kuzey ve Doğu Suriye’de 11 bin 804 şehide, devam eden saldırılar nedeniyle her gün yenileri ekleniyor. Şehit Aileleri Meclisi, 8 komite ve 199 komünüyle tüm ailelere ulaşıyor; eğitim, dayanışma, sağlık ve ekonomisini örgütlüyor.

- Birçok Avrupa ülkesi ve Kanada’da, Kürt ve enternasyonalist gençlik hareketleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan hamle kapsamında eylemselliğe geçiyor.

- 31 yıllık tutsaklıktan sonra tahliye edilen Nevzat Öztürk, hapishanelerde bir irade savaşının yaşandığını, devletin bütün baskılarına rağmen zihnine yönelerek bu baskılara direndiğini belirtti.

- Wan’da kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne hazırlanıyor.

- Wan’ın Artemêt ilçesinin bazı mahalle muhtarları, AKP’li belediye sponsorluğunda toplanarak önümüzdeki yerel seçimlerde hangi hilelere başvuracaklarını konuştu.

- HEDEP Parti Meclisi (PM) Üyesi Hülya Ateş Koç, “Kongrede deprem ve yeniden inşa üzerinde durulması Hatay’a ayrıca güç ve umut verdi" dedi.