GÜNDEM 8 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Rojava ve Güney Kurdistan’a yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar nedeniyle yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma kapsamında 29 Ekim 2022 tarihinde Tevgera Jinen Azad (TJA) yönelik operasyonunda 9 tutuklu 25 kişinin yargılandığı dava görülmeye devam edilecek.

- İşgalcilerin saldırılarına karşı Kürt halkının yanında olduklarını belirten Abya Yala temsilcileri, “Aynı kararlılık ve tutkuyla adaletsizliğe karşı mücadele ediyoruz” açıklamasında bulundu.

- Emir Karakum'a, gardiyanlar, cezaevi yönetimi ve cezaevi doktoru tarafından sistematik olarak yapılan işkencelere direndiği için davalar açıldı.

- Stêrka Ciwan dergisi, “Li Ser Xeta Fedaî Ya Rêber APO Meşîyan’’ başlığıyla, yeni dizayn ve içerikleriyle okuyucuyla buluşuyor.

- Yazar Anahîta Sîno, çocuk yaşlarda şiirle başladığı yazarlığı, araştırmalarıyla geliştirdi. 3 kitabı basılan Anahîta Sîno'nun kâğıda döktüğü 3 kitabı da Serêkaniyê işgali sırasında kayboldu.

- Kurdistan dağlarında destan yazan binlerce kahramandan biri olan Berfîn Rêbaz’ın zafer çığlığı, ihanete sıkılmış bir isyan kurşunudur. Helin Harun Çekdar’ın yazısı