Gaspa karşı nöbetlerde Deniz Poyraz anıldı

Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesine karşı devam eden nöbet eylemlerinde, üç yıl önce AKP-MHP’ye bağlı çete elemanının HDP İzmir il binasında katlettiği Deniz Poyraz anıldı.

İRADE GASPINA KARŞI NÖBET

Colemêrg Belediyesi'nin AKP-MHP faşizmi tarafından gasp edilmesine karşı  başlatılan nöbet eylemleri sürüyor.

Mersin Akdeniz Belediyesi önünde nöbet eylemi bugün de devam etti. Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanları Nuriye Aslan ve Hoşyar Sarıyıldız, nöbete katılanlarla bayramlaştı. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan'ın yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte, “Kayyum halkın iradesine gasptır. Demokrasiye vurulmuş darbedir” pankartı açıldı.  

DENİZ POYRAZ’IN KATİLLERİNİ TANIYORUZ

Nöbet eyleminde, AKP-MHP’ye bağlı çete elemanının Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına 17 Haziran 2021'de gerçekleştirdiği silahlı saldırıda katlettiği Deniz Poyraz da anıldı. Deniz Poyraz'ın resminin bulunduğu ve üzerinde "Deniz yoldaş ölümsüzdür" yazılı dövizler taşıyan halk, sık sık "Jin, jiyan, azadî" ve "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganlarını attı. 

DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, Poyraz'ın failinin aynı zamanda iktidar olduğuna işaret ederek, "Katilleri tanıyoruz ve hesap soruyoruz" dedi.

AMED

Amed Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediyesinde nöbet eylemleri 14’üncü günde sürdü. “Belediyeler bizimdir, gasp edilemez” pankartının asıldığı nöbet eylemine çok sayıda kişi katıldı. Nöbet eylemlerinde “İrademiz onurumuzdur” dövizleri taşındı. Amed Büyükşehir Belediyesi önünde tutulan nöbeti HEZKURD Dil Hareketi Derneği Kurucu Başkanı Suphi Özgen de ziyaret etti. Gaspa karşı dayanışmak için geldiğini dile getiren Özgen, “Belediye eşbaşkanlarının yerine vali, kaymakam atanması doğru değil. Belediye başkanı görevden alınacaksa da meclis kendi arasında bir başkan belirlemeli. Kayyum atamaları doğru değil” dedi.

Pasûr'daki nöbet, dengbêjlerin seslendirdiği kilamlarla devam etti.

Rezan (Bağlar) Belediyesi önündeki nöbette Deniz Poyraz anıldı. Anmaya çok sayıda kadın katıldı. Poyraz’ın fotoğraflarının açıldığı etkinlikte konuşan Rezan Belediye Eşbaşkanı Leyla Ayaz, "Belediyeler bizimdir' diyoruz. İrade bizimdir. İrademizi de kayyumun eline vermeyeceğiz" dedi. 

DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, Deniz Poyraz'ı andı. Türkoğlu, siyasi cinayetlerin Kürt sorunundan bağımsız olmadığına işaret ederek, "Deniz Poyraz sıradan bir şekilde katledilmedi. Kürtleri, farklı düşünenleri, farklı inançları, eşitlik talep edenleri hedef alan bir saldırıydı. Biz mahkeme salonlarında hep şunu söyledik: 'Bu meselede Onur Gencer bir tetikçidir ama o tetiği çektiren arka tarafında olan güçler kimlerdir? Bunun hakikatini ortaya çıkarmak zorundayız.' 3 yıldır aslında bunun mücadelesi veriliyor" diye konuştu. 

ÊLIH

Êlih Belediyesi önündeki nöbet de 14’üncü gününde devam etti. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde “Baskılar bizi yıldıramaz” ve "Kayyumlar gidecek, halklar gelecek” sloganları atıldı. Nöbet eyleminde Deniz Poyraz da anıldı. Eylem, söylenen şarkılarla devam etti.

SÊRT

Çok sayıda kişinin katıldığı Sêrt Belediyesi’ndeki nöbet eyleminde. “Belediyeler bizimdir. Gaspa izin vermeyeceğiz” pankartı açılırken, sık sık "jin, jiyan, azadî” sloganı atıldı.  

Misirc (Kurtalan) ve Hawêl’e (Baykan) bağlı Ziyaret Belde Belediyesi önünde nöbet eylemleri devam etti.