Gazeteci örgütleri, JIN TV'ye saldırıyı kınadı

MKGP ve DFG, JIN TV aracına yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’nin Qamişlo-Amûdê yolu üzerinde JIN TV aracına yönelik saldırıda bir basın emekçisinin yaşamını yitirmesi ve bir gazetecinin yaralanmasına dair yazılı açıklama yaptı.

Kürt gazeteciler ve özgür basın çalışanlarının hakikati duyurmak için bedel verdiğini ve hala vermeye devam ettiğinin altı çizilerek, Türk devletinin saldırısına dikkat çekildi.

Açıklamada, "23 Ağustos’ta Silahlı İnsansız Hava Aracı’yla (SİHA) Kuzey ve Doğu Suriye’de gazetecilerin araçlarına saldırı yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bu saldırıda bir kadın gazeteci Delîla Egît yaralanırken, JIN TV emekçisi Necimedîn Feysel Hec Sînan yaşamını yitirdi. Bundan önce de gazetecilik yaptıkları sırada Seed Ehemed, Mihemed Reşo, Welat, Îsam Ebdullah, Türkiye’nin saldırılarında yaşamını yitirdi. Dünyanın gözü önünde Türk devleti saldırıyla uluslararası sözleşmeleri ve insan haklarını ihlal ediyor. Bu yüzden insan hakları örgütleri ve gazeteci meslek örgütlerinin saldırılara sağır ve dilsiz kalmaması gerekiyor. Bu saldırılara karşı güçlü bir cevap verilmeli. Başta JIN TV ailesine ve kadın gazetecilere geçmiş olsun diyoruz. Özgür basın çalışanları ölümsüzdür" denildi.