Gazeteciler avukatları ile görüştü: Ters kelepçeyle gözaltına alındık

İzmir’de 13 Şubat Salı günü gözaltına alınan altı gazeteci avukatları ile görüşebildi. Gazeteciler gözaltı sırasında ters kelepçeye maruz kaldıklarını ve materyallerine el konulduğunu bildirdi.

Ev baskınlarında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Semra Turan, Delal Akyüz ve Tolga Güney, JINNEWS muhabiri Melike Aydın, Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) basın çalışanı Fatma Funda Akbulut gözaltına alınmıştı.

Çankaya’daki TEM Şube’de tutulan gazeteciler, bu Çarşamba günü avukatları ile görüşebildi.

“Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla suçlanan gazetecilerin,  dosyalarındaki kısıtlılık kararı da devam ediyor.

Gazeteciler, avukatlarına dijital materyallerine el konulduğunu ve ters kelepçe takılarak gözaltına alındıklarını aktardı.

Avukatlardan alınan bilgilere göre polisler gözaltı sırasında Semra Turan ve Delal Akyüz’ün zorla başını eğdi ve fotoğraf çektirdi.

Polislerin boynunu sertçe sıktığı Akyüz’ün baş ağrısı yaşadığı belirtildi.

Melike Aydın ise, daha önce 2019 yılında gözaltına alındığında ifadesini alan polislerin kendisiyle “sözlü görüşme” yapmak istediklerini avukatlarına bildirdi.

Gazetecilerin emniyetteki işlemleri devam ederken avukatlar, gazetecilerin cuma günü ifadelerinin alınmasını beklediklerini ifade etti.