Gazze'de El Cezire kameramanı öldürüldü, muhabiri yaralandı

El Cezire’nin kameramanı Samer Abu Daqqa, Cuma günü İsrail'in insansız hava aracı saldırısında aldığı şarapnel yaraları nedeniyle yaşamını yitirdi, El Cezire muhabiri ve Gazze bürosu şefi Wael Dahdouh da yaralandı.

El Cezire kameramanı, İsrail'in Gazze'deki Han Yunus'a düzenlediği insansız hava aracı saldırısında aldığı şarapnel yaraları nedeniyle yaşamını yitirdi, El Cezire muhabiri ve Gazze bürosu şefi Wael Dahdouh da yaralandı.

Kameraman Samer Abu Daqqa, Cuma günü Dahdouh'la birlikteydi ve ikili, İsrail'in yerinden edilmiş Filistinlilere ev sahipliği yapan Han Yunus'taki Farhana okulunu bombalamasını izlemek için seyahat ediyordu.

El Cezire'ye göre, oraya vardıktan sonra bir insansız hava aracı saldırısıyla vuruldular. Bombardıman devam ederken Dahdouh bölgeyi terk etmeyi başardı, ancak Ebu Daqqa bunu başaramadı ve çaresizce güvenli bir yere sürünerek ulaşmaya çalıştı.

Ambulanslar bölgeye ulaşmaya çalıştı ancak molozlar nedeniyle yol kapandı ve bombalama nedeniyle sağlık görevlileri bölgeye ulaşamadı. Ağ, beş saatlik bir süre boyunca kendisine ulaşmaya çalışan üç sivil savunma çalışanının öldüğünü bildirdi.

45 yaşındaki Ebu Daqqa, dört çocuk babasıydı ve öldüğü şehir olan Han Yunus'ta yaşıyordu.

El Cezire, "İsrail'i El Cezire gazetecileri ve ailelerini sistematik olarak hedef alıp öldürmekten sorumlu tuttuğunu" belirterek, uluslararası topluma İsrail'i sorumlu tutma çağrısında bulundu.

Sınır Tanımayan Gazeteciler’e göre savaş, Gazze’deki gazetecilere ağır bir darbe vurdu. Bunlardan 13'ü işyerinde öldürülürken, diğerleri evlerinde veya günlük yaşamlarını sürdürürken öldürüldü.

Ebu Daqqa, savaşta ölen ilk El Cezire gazetecisidir. Ekim ayında Dahdouh, eşi ve 2 çocuğu da dahil olmak üzere geniş ailesinden 14 kişiyi kaybetti.