Genç kadınlar öncüdür

Paris’te gerçekleştirilen Dünya Gençlik Konferansında konuşan Komelên Jinên Ciwan temsilcisi Armanc Jînda, genç kadınların özgürlük mücadelesinde öncü olduğunu ifade etti.

Konferans katılımcılarına canlı bağlantıyla seslenen KJC temsilcisi Armanc, gençlerin değişim gücü olduğunu ifade ederek, içinden geçtiğimiz süreçte tüm halkların, özgür kişiliklere ihtiyacı olduğunun da altını çizdi. Armanc, konferansı gerçekleştiren gençlerin bu özgürlüğe giden bu tarihi yolculuğa da öncülük yaptığını belirtti.


Konferansı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a adayan geçlere teşekkürlerini sunan Armanc, Abdullah Öcalan’ın fikir ve düşüncelerinin özgürlük yolunda ne kadar değerli olduğuna işaret etti.

Kadın özgürlüğü konusunda değerlendirmelerde bulunan Armanc, Kurdistan’daki mücadele kadınların büyük bir tecrübe oluşturduğunu belirtti.

Kadın ordulaşmasına ve bunun ideolojik yapısına dikkat çeken Armanc, bu ideolojinin “kendi topraklarında yaşamak, fikir ve irade sahibi olmak, örgütlü olmak, mücadele vermek ve ahlak ve estetik” olarak belirledikleri beş prensipten oluştuğunu kaydetti. Kadın özgürlüğünün bu prensiplere bağlı olduğunu ifade eden Armanc, kadın özgürlüğü olmadan sosyalist bir devrimin gerçekçi olmadığını da dile getirdi.

5 bin yıllık erkek egemen zihniyete de vurgu yapan Armanc, kölelik dayatmasının aslında hayata dayatıldığını vurguladı. Kadınların bu 5 ilkeyle bu 5 binlik kölelik zihniyetinden kurtularak kendisine “özgür kadın’’ kimliği altında yeni bir hayat kurması gerektiğinin de altını çizen Armanc, burada genç kadınlara büyük bir rol düştüğünü ifade etti.

Armanc, şu an bir özgürlük savaşı yürütüldüğünü ve bu temel esaslar üzerinde yürütülen mücadelede kadınların zihinsel özgürlüklerinin önemine de vurgu yaptı.

Bu özgürlük mücadelesinde kadınların nasıl bir yaşam oluşturacakları sorusunu soran Armanc, toplumdaki 2 cinsiyete vurgu yaparak, erkeklerin nasıl bir yer alacaklarını da sorguladı ve hayatın “özgür kadınla” güzel olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Tüm bunları ulusal tecrübelere dayanarak söylediğini ifade eden KJC temsilcisi, ancak özgür bir kadının sosyalist bir devrime hizmet edebileceğini belirtti.