Gençlik örgütleri: Elromlarınızın karşısına Mahir olup dikileceğiz!

İsrail devletinin Filistin halkına yönelik soykırım ve göç ettirme saldırılarını Fındıklı’dan, Deniz Gezmiş’lerin 6. Filo’yu denize döktüğü Dolmabahçe’ye yürüyerek protesto etti.

Gençlik Komiteleri, Öğrenci Kolektifleri, FKF, Devrimci Gençlik Dernekleri, Sol Gençlik’ten oluşan altı gençlik örgütü, siyonist İsrail devletinin Filistin halkına yönelik soykırım ve göç ettirme saldırılarını Fındıklı’dan, Deniz Gezmiş’lerin 6. Filo’yu denize döktüğü Dolmabahçe’ye yürüyerek protesto etti.

Mimar Sinan Fındıklı kampüsü önünde başlayan yürüyüşte, “ Gençlik emperyalizme ve siyonizme karşı ayakta, Filistin’in yanında!” yazılı pankart ile Filistin bayrağı taşındı. Sık sık, “ Katil İsrail, Filistin’den defol”, “Katil İsrail, işbirlikçi AKP”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın”, “ Emperyalistler, işbirlikçiler Efraim Elrom'u unutmayın” sloganlarının atan gençlik örgütleri, “Elromlarınızın karşısına Mahir olup dikilmeye devam edeceğiz” mesajını verdi.

Dolmabahçe’de gençlik örgütleri adına açıklamayı Kerem Gümre okudu. Gümre, yarım asırdır emperyalizme ve siyonizme karşı bağımsızlık mücadelesi veren ve katliamlara maruz kalan Filistin halkının, bugün yalnızca İsrail'e karşı değil; savaşın hamiliğini üstlenen ABD'nin tankına, topuna, Batı medyasının yalanlarına ve kara propagandalarına karşı da direndiğini hatırlattı. Bugün aşırı sağcı ve işgalci çizgideki Netanyahu hükümetinin, Gazze ve Batı Şeria'ya yönelik saldırılarını sürdürdüğünü vurgulayan Gümre, “ 7 Ekim’den beri İsrail, Filistin topraklarına 280’den fazla saldırı düzenledi. Bundan 50 yıl önce de şimdi de İsrail işgalci bir devlet olarak karşımızda duruyor. 1967’de Filistin halkı, İsrail ve işbirlikçileri yüzünden nasıl topraklarını terk etmek zorunda kaldıysa, günümüzde de topraklarını daha fazlasını kaybetmiş ve saldırıların gittikçe arttığı coğrafyasını terk etmek zorunda kalmıştır ya da ölüme terk edilmiştir” dedi.

 Filistin davasının, Batı medyasının da, ABD emperyalizminin de, İsrail siyonizminin de kalıplarına sığmayacağını kaydeden Gümre, Filistin davasının; antiemperyalist bir temelden başladığını ve solun sahiplendiği bir direniş olarak ortaya çıktığını anımsattı. İsrail ve ABD’nin Ortadoğu halklarına kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediğinin altını çizen Gümre, “Dün Filistin'i işgal eden, Gazze'yi 2 milyonluk bir halk hapishanesine dönüştüren İsrail; bugün de sivil, çocuk demeden tankıyla topuyla hastaneleri bombalıyor, bir halkı yok etmeye çalışıyor ve hiçbir hakkı olmaksızın bölgeyi işgal etmeye devam ediyor” diye konuştu.

“Bundan 54 yıl önce Filistin'de savaşan Deniz Gezmişlerin, emperyalizme ve siyonizme karşı tam bağımsızlığı savunan 68 kuşağının izindeyiz” vurgusunda bulunan Gümre, şunları kaydetti: “Denizler 54 yıl önce bu düzenden nasıl hesap sorduysa, bugün de gençlik olarak Denizlerin yolundan gidiyor; ABD'nin ve İsrail'in savaş politikalarından, emperyalizmin bekçiliğini yapanlardan, yoksulluğu ve savaşı yaratan bu düzenden hesap soruyoruz. Hem yurdumuzda hem Ortadoğu’da bulunan onlarca Amerikan üssünden, halk düşmanlarından, düzenin bekçilerinden, siyonizmden ve emperyalizmden hesap soruyoruz! Filistin için timsah gözyaşları döken, İsrail'le olan ilişkileri kesmeyen ve hatta güçlendiren, NATO'cu ve Amerikancı AKP'den hesap soruyoruz. Direnen Filistin halkının mücadelesi ne dost görünen ihvancılarla, ne de kuru bir milliyetçilikle açıklanabilir. Dün Deniz Gezmiş ve arkadaşları yurduna gelen Amerikan 6. Filosunu denize dökerken, 6. Filoyu kıble edinenler bugünün timsah gözyaşlarını dökenlerdir. Bugün biz de aynı 6. Filoyu denize döken Denizler gibi emperyalizme ve siyonizme karşı bağımsızlık ve direniş için yürüyoruz. Çünkü gençlik, tarihi boyunca aldanmadı ve emperyalistlerin, işbirlikçilerin her daim karşısında durdu. Bugün, tam da bu yüzden yurtsever ve devrimci gençler olarak Filistin direnişini selamlıyor ve söz veriyoruz: Elromlarınızın karşısına Mahir olup dikilmeye devam edeceğiz.”