Gençlik örgütleri: Zeren’in katili Saray rejimi

Göz göre göre katledilen sıra arkadaşları için, polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen Kadıköy sokaklarında yürüyen gençlik örgütleri, “ Zeren’in katili Saray rejimidir. Resul’a, Zeren’e adalet mücadelesi vereceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Gençlik örgütleri, Aydın Işıklı Güzelhisar Kız KYK Yurdu yönetimi tarafından öğrencilerin tüm uyarılarına rağmen tamir edilmeyen asansörden düşmesi sonucunda sıra arkadaşları Zeren Ertaş’ın göz göre göre katledilmesini Kadıköy İskele Meydanı’nda protesto etti.

Polis ablukası altında gerçekleşen eyleme, HEDEP Milletvekili Kezban Konukçu ve HDP MYK üyesi Musa Piroğu katıldı. “ Bu düzende geleceğimiz yok, yaşayacağız, yaşatacağız” yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık, “ Katil devlet hesap verecek”, “ Katil KYK”, “ Zeren’in katili saray rejimi”, “ Ölmek değil okumak istiyoruz” sloganları atıldı.

‘BU DÜZENDE BİR GELECEĞİMİZ YOK’

Gençlik örgütleri adına yapılan açıklamada, bu düzende gençler için düzen olmadığı vurgulanarak, “ Gençler yaşama umudunu yitiriyor. Yoksulluk, açlık ve borç ile kuşatılmış bir geleceğe mahkûm ediliyoruz. Geçinemiyoruz, barınamıyoruz; ihmallerle ölüyoruz. Güvenli ve nitelikli barınma hakkımız için insanca bir yaşam için mücadelenin tek seçenek olduğunu biliyoruz. Sesimizin ulaştığı herkesi yaşamak için yan yana gelmeye, itirazımızı daha yüksek sesle söylemeye çağırıyoruz” denildi.

‘AKP BÜROKRATLARI CANIMIZA KASTEDİYOR’

Gençlerin sesine kulağını tıkayan AKP bürokratların ihmallerinin yaşamlarına kastettiğini kaydeden gençlik örgütleri, “Dün Aydın’da korkuyu ve acıyı yaşayan öğrenciler, ‘Katil KYK’ sloganı atarken AKP, öğrencileri susturmaya, polis ablukasıyla sindirmeye çalışıyor. Arkadaşlarını yitirmiş öğrencilerin karşısına jandarma dikiliyor. Zeren Ertaş’ı göz göre göre kaybettik. Bu ölüm bir kaza değil, cinayet. Buradan bir kez daha soruyoruz. Arızalı olduğu bilenen asansörün tamiri ısrarla neden yapılmadı, çeşitli yollarla sesini duyurmak isteyen öğrencilerin bu talebi neden görmezden gelindi? Yurt müdürü, ‘Verdiğiniz para hiçbir şeye yetmiyor’ diye pişkince açıklama yapacak cüreti nereden buluyor? Devlet yurdunda asansörü tamir ettirecek paranın olmadığını söylüyorlar. Soruyoruz, kamu kaynaklarını dine, Diyanet’e, sermayeye, yandaşlara aktaranların gözünde öğrencinin canının hiç mi kıymeti yok?” diye sordu.

‘KAZA DEĞİL, CİNAYET’

Peş peşe geçinemedikleri için yaşamına son veren arkadaşlarının hesabını sormak için bugün burada olduklarını hatırlatan gençlik örgütleri, “ Bu yaşananları hak etmiyoruz. Geçinmek istiyoruz ve insanca yaşamak istiyoruz. Arkadaşlarımızı ölüme sürükleyen sorumluların adaletle yüzleşmesini istiyoruz. Hakkını arayanların karşısına barikatları çekenlere karşı bir arada duracağız. Susmayacağız, bulunduğumuz her alanda yan yana geleceğiz. Biz hayatta kalmak istiyoruz. Nitelikli ve güvenli barınma hakkımızı kazanana, insanca bir yaşamı kurana dek mücadele edeceğiz. Resul Alan’ın, Zeren Ertaş’ın adalet mücadelesini vereceğimizin sözünü veriyoruz. Yaşayacağız, yaşatacağız. Zeren Ertaş isyanımızdır. Nitelikli ve güvenli barınma hakkı için mücadeleye; kaza değil, cinayet. İntihar değil, cinayet” vurgusunda bulundu.

Açıklama sonrası açtıkları telefon fenerleri eşliğinde oturma eylemi başlatan gençlik örgütlerinin Kadıköy’de yapmak istediği yürüyüş ise polis tarafından engellenmeye çalışıldı. Polisin tüm engellemelere rağmen sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüyen gençler, katledilen sıra arkadaşlarının hesabını sorana kadar mücadeleye devam edecekleri sözünü verdi.