YJA Star'lı Cûdî: Bêrîtan gibi son nefesimize kadar direneceğiz

Bêrîtan’ı şehadetinin 31. yıl dönümünde anan YJA Star gerillası Dîrok Cûdî, “Bizler de heval Bêrîtan gibi son nefesimize kadar topraklarımızı savunacağız. Bêrîtan yoldaşımızın eylemi nasıl başarıya ulaştıysa biz de bu başarıyı zafere ulaşacağız" dedi.

HPG ve YJA Star gerillaları, savaşın ve yaşamın zorlu koşullarında işgalci düşmana karşı Kurdistan topraklarını savunuyor. 31 yıl önce, 1992 yılında düşmana karşı topraklarını savunmak için savaşan Dersim’in asi kızı Bêrîtan, ihanete karşı kendini kayalıklardan attı.

YJA Star gerillası Dîrok Cûdî, Bêrîtan’ın eyleminin yarattığı etkiyi anlattı.


Şehit Bêrîtan şahsında tüm Kurdistan şehitlerini anarak sözlerine başlayan Dîrok Cûdî, şunları ifade etti: “Heval Bêrîtan’ın şehadetinin yaşandığı dönem ihanetlerin yoğun olduğu bir dönemdir. Bugün ihanete karşı Zap, Avaşîn ve Metîna’da yoldaşlarımız heval Bêrîtan’ın ruhuyla büyük bir direniş sergiliyor. Türk devleti ve KDP güçleri bize karşı namertçe bir savaş yürütüyorlar. Düşman son birkaç yıldır özellikle Medya Savunma Alanlarına aralıksız saldırıyor. Gerillaya karşı her türlü yasak ve kimyasal silahı kullanıyorlar ama yine de amaçlarına ulaşamıyorlar. Çünkü yoldaşlarımız heval Bêrîtan’ın direniş ruhuyla mücadele ediyor ve son nefeslerine kadar direniyor.

Heval Bêrîtan’ın hedeflerine ulaşmak istiyorsak, onun ihanete karşı sergilediği duruşu esas almamız gerekir. Onun eylemi hepimizi cesaretlendiriyor. Heval Bêrîtan’ın eylemi, kadın ordulaşmasının temelini oluşturdu. Bu zorlu savaşta yaşananları yoldaşlarımız sürekli kamuoyu ile paylaşıyor. Gerilla tüm zorluklara rağmen düşmana asla taviz vermiyor. Ne olursa olsun bizler de heval Bêrîtan gibi son nefesimize kadar topraklarımızı savunacağız. Bêrîtan yoldaşımızın eylemi nasıl başarıya ulaştıysa biz de bu başarıyı zafere ulaşacağız.”