Gıda yardımları saklanıyor

Hatay’a İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen gıda yardımları aylardır halka dağıtılmıyor.

Depremlerde büyük bir can ve mal kaybına uğrayan Hatay’da tüm ihaleleri alan YDA isimli firma, yaptığı işleri yarıda bıraktı. Seçim öncesi alelacele açılışı yapılan hastanenin inşaatı hala sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen gıda yardımı ise saklanıyor.


Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan 6 Şubat 2023’teki depremlerin yıktığı kentlerden biri olan Hatay’da on binlerce insan hayatını kaybetti, yaralandı; on binlerce aile de evsiz kaldı. Hatay merkez ve tüm ilçeleri büyük deprem felaketinde günlerce yardım beklemesine rağmen hükmet, diğer deprem bölgelerinde olduğu gibi Hatay halkını da mağdur etti. AKP-MHP hükümeti, depremin ardından adeta betonlaşma hareketi başlattı. Yıkılan hastanenin yerine 20 Mayıs’ta yeni devlet hastanesinin açılışı yapıldı. Bu betonlaşma çalışması ilçelerde de sürdü. İskenderun’da TOKİ’ler, Samandağ’da Kadın Doğum Hastanesi ve Devlet Hastanesi, Dikmece’de TOKİ’ler inşa edildi.

TÜM İHALELER YANDAŞ FİRMAYA

Bütün bu ihaleler ise kamuoyunda 5’li çete olarak bilinen grubun YDA isimli firmasına verildi. Bunların yanında henüz öğrenilemeyen birçok ihalenin de bu firmaya verildiği belirtiliyor. Tüm ihaleleri alan YDA firması, AFAD çadırlarını da inşaat işinde malzeme deposu olarak kullanıyor.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ’60 günde tamamladık’ dediği ve depremde yaşamını yitiren Defne isimli genç kadının ismi verilen devlet hastanesi, seçimden hemen önce 20 Mayıs 2023 günü açıldı. Halbuki açılışı yapılan hastanede inşaat çalışmaları hala devam ediyor. 

GIDA YARDIMLARI DAĞITILMIYOR

Tüm bunların yanı sıra Hatay’a İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen gıda yardımlarının ise hastanede gizlendiği ortaya çıktı.

Elimize ulaşan görüntülerde halka dağıtılması gereken gıda yardımının aylardır hastanenin bir odasında muhafaza edildiği görülüyor. Halka dağıtılması gereken bu kadar gıdanın hastanede neden zulalandığı ise bilinmiyor.