AKP'nin adayı Colemêrg'de rant için seçimlere giriyor

Yerel seçimler için Colemêrg'de aday bulamayan AKP, yıllardır bölgede işlettiği maden ocakları ile doğayı katleden İsmet Ölmez’i Hakkari Belediyesi başkan adayı yaptı.

Kurdistan’ın birçok kentinde aday bulmakta zorlanan ve Colemêrg'de adeta tabela partisi haline gelen AKP, asker ve polis yardımıyla halkı tehdit ederek ayakta durmaya çalışıyor. Aylardır kentte seçim çalışması yürüten AKP, kentte aday bulamadı. Bunun üzerinde yıllardır Colemêrg, Çelê ve birçok bölgede işlettiği maden ocakları ile doğayı katleden İsmet Ölmez’i, Hakkari Belediyesi başkan adayı yaptı.

DOĞA KATLİAMCISI

Colemêrg’de doğa katliamcısı olarak bilinen Ölmez’in onlarca maden ocağı bulunuyor. Ölmez’in işlettiği bu maden ocakları kentte büyük bir ekolojik yıkıma neden oldu. Doğa harikası olarak bilinen Zap Vadisi ile Cîlo-Sat bölgesindeki canlı yaşam yok edildi. Rant ve para hırsıyla doğayı yok eden Ölmez, işlettiği madenlerin büyük kısmının kaçak olmasının yanı sıra Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarının bulunmadığı da biliniyor. Maden ocakları nedeniyle tarım ve hayvancılık bitme noktasına geldi.

WAN’A DA EL ATTI

Colemêrg’in doğasını katleden Ölmez, Wan’da da doğayı katletmeye başladı. Wan’ın Artemêt (Erdemit) ilçesinde Wan Gölü kıyısında bulunan, Ölmez’e ait Merit Oteli’nin bulunduğu sahil, taş ve betonla dolduruldu, kaçak yapı inşa edildi. Kıyı Kanunu’na aykırı olmasının yanı sıra kaçak ve ruhsatsız olmasına rağmen kayyum ve AKP’nin izniyle yapıldığı biliniyor.