Halk toplantıları: İmralı tecridi direnişle kırılır

Gemlik Yürüyüşüne ilişkin düzenlenen halk toplantılarında, İmralı tecridinin direnişle kırılabileceği mesajı verildi, yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yapıldı.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin kaldırılması için 18 Kasım’da Gemlik'e “Özgürlük Yürüyüşü" düzenlenecek.

Yürüyüşe ilişkin birçok kentte başlatılan halk toplantıları da sürüyor.

MÛŞ

Mûş’un Kop (Bulanık) ilçesinde bir düğün salonunda yapılan halk toplantısında konuşan Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) Wan Şubesi Eşbaşkanı Edibe Babur, "Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için hepimizin omuzlarında büyük bir yük ve miras var. Bu tecridi kırmak için 18 Kasım’da Gemlik'e gerçekleştireceğimiz yürüyüşe güçlü bir katılım yapılmalı. 7'den 70'e bütün herkesin yürüyüşte olması gerekiyor. Gemlik’te Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü haykıracağız” dedi. 

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Wan Eşbaşkanı Enver Taş ise “Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yapılacak yürüyüşe herkesin katılması gerekiyor. Toprağımıza, çocuklarımıza, dilimize sahip çıkmamız gerekiyor" diye kaydetti.

RIHA

Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (HEDEP) Sêwereg İlçe Örgütü, partinin Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu'nun katılımıyla halk toplantısı düzenledi. İlçedeki bir taziye evinde yapılan toplantıya çok sayıda kişi katıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi'nden (PM) Salih Mevali, Abdullah Öcalan'a dönük tecridin direnişle kaldırılabileceğine vurgu yaptı.

HEDEP Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu ise “Kürtler olarak hep zulümle karşı karşıya kaldık. Ancak hep mücadele verdik. Bu mücadelenin öncüleri, liderleri de hep baskıyla karşılaştı. Onların çocukları hiçbir zaman yaşanan bu katliamları unutmadı” sözleriyle Seyit Rıza ve arkadaşlarını andı.

Halide Türkoğlu, tecridin kaldırılmasının ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün direniş ve mücadeleyle sağlanabileceğinin altını çizdi. Halide Türkoğlu, 18 Kasım’da yapılacak yürüyüşe işaret ederek, "Bizi yok sayanlara hep ‘Biz varız’ diyerek cevap verdik. Bugün de hakikat bellidir. Baskılara boyun eğmeyeceğiz. Sayın Öcalan’dan haber alamıyoruz. 3’üncü dünya savaşı Sayın Öcalan şahsı üzerinden yürütülüyor. Bunun başka bir örneği yok. Ancak Sayın Öcalan İmralı’da müthiş bir direniş veriyor. Bizim de İmralı’daki direnişe cevap olmamız gerekiyor. Yapacağımız bu yürüyüşle buna cevap olacağız" ifadelerini kullandı.