Hasta tutsak Ahmet Zenger'in tahliyesi dördüncü kez ertelendi

Hasta tutsak Ahmet Zenger'in tahliyesi, Giresun Espiye Cezaevi İdare Gözlem Kurulu tarafından 24 Ocak 2024 tarihinde dördüncü defa ertelendi. Kararın gerekçesi ise Zenger'in "PKK bir terör örgütü müdür değil midir?" sorusuna verdiği cevap.

Şirnex’in Hezex (İdil) ilçesine bağlı Xirabêşeref köyünde 1993 yılında evi askerlerce basılarak ailesinin gözü önünde işkence yapılarak gözaltına alınan Ahmet Zenger (64), kırk gün boyunca gözaltında kaldı ve çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce (DGM) "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla yargılandı. Zenger'e mahkemece verilen müebbet hapis cezasının yatar süresi, 4 Şubat 2023 tarihinde doldu ancak hasta tutsak Ahmet Zenger'in tahliyesi, İdare Gözlem Kurulu tarafından bir kez daha reddedildi ve tahliyesi altı ay ertelendi.

SARA VE PARKİNSON HASTALIKLARI VAR

İnfaz süresininin dolduğu Şubat 2023 tarihinden bu yana hasta tutsak Ahmet Zenger'in tahliyesi, pişmanlık dayatmaları yüzünden dördüncü defa ertelendi. Zenger hapishanede kaldığı otuz yıl boyunca midesinden üç defa ameliyat geçirdi. Aynı zamanda Sara hastası olan Ahmet Zenger'de kırk günlük gözaltı süreci boyunca gördüğü ağır işkence esnasında başına aldığı darbeler yüzünden Parkinson hastalığı da bulunuyor.

YAPILAN HUKUKSUZLUĞU KABUL ETMİYORUZ

Otuz yıllık tursaklığın ardından İdare Gözlem Kurulu'nun keyfi uygulamaları sebebiyle hapishanede tutulmaya devam eden Ahmet Zenger'e yaşatılan hukuksuzluğa isyan eden ailesi, İdare Gözlem Kurulu'na dava açmaya hazırlanıyor. Ahmet Zenger'in eşi Naime Zenger "Keyfi bir şekilde çıkarmıyorlar. Verdikleri karar ile tahliyesini bir kere daha ertelediler. Verdikleri cezayı çoktan tamamladı. Eşim hastadır. O şartlarda hastalıkları ilerliyor ve doğru düzgün bir tedavi görmüyor. Yapılan hukuksuzluğu kabul etmiyoruz." dedi.