Hasta tutsaklar Bozkurt ve Tanhan için buluştular

İstanbul ve Ankara'daki eylemlerde, hasta tutsaklar Delil Bozkurt ile Cemal Tanhan’ın durumuna dikkat çekildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla her hafta düzenlenen “F Oturumu” eyleminin 605’incisini dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde Van F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki ağır hasta tutsak Delil Bozkurt’un sağlık durumuna dikkat çekildi.

Bu haftaki açıklamayı İHD Hapishaneler Komisyonu üyesi Hatice Onaran okudu. Hatice Onaran, İdare ve Gözlem Kurulu kararlarıyla hasta tutsakların ölüme terk edildiğine dikkat çekti. Hatice Onaran, Van F Tipi Cezaevi’nde tek kişilik bir hücrede tutulan 21 yaşındaki Delil Bozkurt’un yüzde 80 engelli ve ölümcül bir kanser türü olan Burkit Lenfoma hastası olmasına rağmen tedavisinin yeterli düzeyde yapılmadığını ve buna bağlı olarak vücudunda gelişen enfeksiyon nedeniyle durumunun daha da ağırlaştığına işaret etti.


ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için düzenlediği eylemlerin 477’ncisi için bir araya geldi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binası önündeki eylemde, Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 68 yaşındaki ağır hasta tutsak Cemal Tanhan’ın durumuna dikkat çekildi. İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı, Cemal Tanhan’ın 29 yıldan bu yana tutsak olduğu bilgisini vererek, Tanhan’ın cezasının bitmesine 1 yıldan daha az bir zamanın kaldığını belirtti.
Yazıcı, "Sağlık hakkı ve yaşam hakkı ihlali suçtur. Cemal Tanhan acilen tahliye edilmeli" dedi.