Hasta tutsaklar Fatma Özbay ve Edip Taşar'ın durumu ağır

Ankara ve İstanbul’daki eylemlerde hasta tutsaklar Fatma Özbay ve Mehmet Edip Taşar’ın durumunun ağır olduğu belirtildi, "Hemen bırakılmalılar" mesajı verildi.

HASTA TUTSAKLAR

Hasta tutsakların serbest bırakılması için İstanbul ve Ankara’daki eylemler devam etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenlediği “F Oturması” eyleminin 639’uncusunu Beyoğlu’nda bulunan dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde Aliağa Şakran T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki hasta tutsak Fatma Özbay’ın durumuna dikkat çekildi.
Eylemde basın metnini İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu adına Cüneyt Yılmaz okudu.

Fatma Özbay’ın çok sayıda hastalığının olduğunu ifade eden Yılmaz, "Fatma Özbay ve bütün ağır hasta mahpusların serbest bırakılarak, sağlık ve yaşam haklarının korunması için yetkililerin göreve, kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz" dedi.


ANKARA
Ankara'daki Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, eylemlerinin 511'inci haftasında İHD Ankara Şubesi'nde bir araya geldi. Eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara İl Örgütü üye ve yöneticileri de destek verdi.

İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen, Marmara 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 68 yaşındaki ağır hasta tutsak Mehmet Edip Taşar’ın duruma dikkat çekerek, Taşar’ın kalp yetmezliğinin bulunduğunu ve 17 kez anjiyo olduğunu söyledi. Nuray Çevirmen Taşar’ın sağlık sorunları nedeniyle hapishanede kalmasının olanaksız olduğunu ifade ederek acilen tahliye edilmesini istedi.