'Hasta tutsaklar Kuday ve Aytaç'ın durumu ağır'

İstanbul ve Ankara'daki eylemlerde, hasta tutsaklar Abdulkadir Kuday ve Abdulmenaf Aytaç’ın durumunun ağır olduğu vurgulandı, "Acilen bırakılmalılar" denildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenlediği “F Oturması” eyleminin 616’ncısını, İHD İstanbul Şube binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde,  Metris R Tipi Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutsak Abdulkadir Kuday’ın sağlık durumuna dikkat çekildi.  

Eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) MYK üyesi Musa Piroğlu ile çok sayıda insan hakları aktivisti katıldı.

Basın metnini İHD Hapishaneler Komisyonu üyesi Mukaddes Şamiloğlu okudu. Mukaddes Şamiloğlu, Metris R Tipi Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutsak Abdulkadir Kuday’ın da birçok sağlık sorunu olduğunu ve tek başına ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti, acilen bırakılmasını istedi.
Eylemde kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı.


ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutsakların durumuna ilişkin her hafta gerçekleştirdiği basın açıklamasının 488’incisini, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde yaptı.

 İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı, cezaevlerinde 651’i ağır olmak üzere bin 517 hasta tutsağın olduğunu söyledi.

 İnisiyatif, bu haftaki eylemde Erzurum H Tipi Kapalı Hapishanesi’ndeki hasta tutsak Abdulmenaf Aytaç’ın durumuna dikkat çekti. 70 yaşındaki hasta tutsak Abdulmenaf Aytaç’ın durumunun ağır olduğunu ve bırakılması gerektiğini söyledi.