Hasta tutsaklar Mutlutürk, Boztaş ve Topçu’nun durumu ağır

3 kentte düzenlenen eylemlerde hasta tutsaklar Zülfü Mutlutürk, Erdal Boztaş ve Gürbüz Topçu’nun durumuna dikkat çekildi.

İnsan hakları savunucuları İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaptıkları açıklamalarda hasta tutsaklar Zülfü Mutlutürk, Erdal Boztaş ve Gürbüz Topçu’nun durumuna dikkat çekti.

İSTANBUL

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenlediği “F Oturması” eyleminin 615'incisini dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde, Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutulan tutsak Zülfü Mutlutürk’ün sağlık durumuna dikkat çekildi.

Eyleme İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin'in yanı sıra çok sayıda insan hakları aktivisti katıldı.

Bu haftaki basın metnini okuyan İHD Hapishaneler Komisyonu üyesi Taylan Bekin, Zülfü Mutlutürk’ün tahliye edilmesi gerektiğini söyledi, kamuoyunu duyarlılığa çağırdı.

İZMİR  

İzmir'de ise İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, Bodrum S Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Gürbüz Topçu’nun durumuna dikkat çekti.

Konak Eski Sümerbank önünde yapılan eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Milletvekili İbrahim Akın, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.  

Açıklamayı yapan İHD İzmir Şube Eşbaşkanı Ali Aydın, "Devlet, Topçu’nun gözünü kaybetmesine neden olmuştur" dedi.

ANKARA

Ankara’da da Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 487'nci haftasında kanser hastası Erdal Boztaş’un durumuna dikkat çekti.

İHD Ankara Şube önünde yapılan toplantıda konuşan İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen, tespit edebildikleri kadarıyla hapishanelerde 651’i ağır olmak üzere bin 517 hasta tutsak bulunduğu bilgisini paylaştı.

Nuray Çevirmen, hasta tutsak Erdal Boztaş'ın durumunun ağır olduğunu vurguladı, "İnfazı ertelenmeli" dedi.