Hasta tutsaklar Parlak ve Aykaç'ın durumu kötüye gidiyor

İstanbul ve Ankara'daki eylemlerde hasta tutsaklar Mehmet Parlak ile Ayhan Aykaç’ın durumunun ağır olduğu belirtildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, hasta tutsaklar için düzenlediği eylemlerin 603’üncüsünü dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde, Sincan 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Mehmet Parlak’ın durumuna dikkat çekildi.
İHD Hapishaneler Komisyonu üyesi Mehmet Acettin, cezaevlerinde her geçen gün hak ihlallerinin artarak devam ettiğine dikkat çekti.

Acettin, 78’liler Girişimi Sözcüsü, hasta tutsak Celalettin Can’ın tahliye edilmemesine de tepki gösterdi.

Tutsak Mehmet Parlak’ın 4 yaşından bu yana böbrek hastası olduğunu ve kronik böbrek yetmezliği nedeniyle 10 yıl önce böbrek nakli yapıldığını hatırlatan Acettin, Parlak’ın ağır durumda olduğunu vurguladı, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.


ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, eylemlerinin 475’inci haftasında bir kez daha bir araya geldi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde yapılan eylemde Kırşehir Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevindeki hasta tutsak Ayhan Aykaç’ın sağlık durumuna dikkat çekildi.

İHD Ankara Şubesi üyesi Sevil Turgut, 59 yaşındaki Ayhan Aykaç’ın 23 yıldır tutsak olduğunu ve birçok kronik hastalığının olduğunu belirtti. "Sağlık durumu kötüye gidiyor" diyen Sevil Turgut, infazının ertelenmesi gerektiğini söyledi.