Hasta tutsaklar Poyraz ve Yıldırım'ın durumu ağır

Hasta tutsaklar Önder Poyraz ve Selver Yıldırım’ın durumunun ağır olduğu ancak tedavilerinin de engellendiği belirtildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla her hafta düzenlediği “F Oturumu” eyleminin 596’ncısını dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki eylemde Erzurum Dumlu 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutsak Önder Poyraz’ın sağlık durumuna dikkat çekildi.
Bu haftaki açıklamayı İHD Hapishaneler Komisyonu üyesi Meral Nergis Şahin okudu.

Poyraz’ın ileri derecede mide ve böbrek hastası olduğunu söyleyen Şahin, ayrıca Poyraz’ın omurga yaralanmasına bağlı olarak ağrı ve hareket kısıtlılığı yaşadığını ve felç geçirmesi nedeniyle tek kolunu kullanamadığını belirtti.
Poyraz’ın bu hastalıklarına rağmen tekli hücrede tutulduğunun ve tedavisinin engellendiğinin altını çizen Şahin, "Poyraz ve diğer tüm ağır hasta tutukluların serbest bırakılması gerekiyor" dedi.


ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eyleminin 468’incisini İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde gerçekleştirdi. Bu hafta Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Selver Yıldırım’ın durumuna değinildi.
Açıklamayı yapan Şube üyesi Sevil Turgut, Yıldırım’ın birçok kronik rahatsızlığının olduğunu belirterek, “Sağ gözünü tamamen kaybeden Yıldırım’ın sol gözünde görme oranı ise yüzde 15 ile 20 arasındadır" dedi.

"25 yıldır cezaevinde olduğunu ve hastalıklarının cezaevi koşullarından kaynaklı oluştuğunu ifade etmektedir” denilen açıklamada, tedavi hakkının engellendiği kaydedildi.