HBDH milislerinden İstanbul ve Mersin’de sabotaj eylemleri

HBDH Partizan Amed Milisleri, İstanbul ve Mersin’de düzenledikleri sabotaj eylemleri ile çok sayıda aracı imha ettiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH Partizan Amed Milisleri “Kürdistan özgürlük gerillalarının Zap, Avaşin, Metina ve Amediye’de en zorlu şartlarda gerçekleştirdiği eylemleri selamlayan milislerimiz, Mersin ve İstanbul’da düşmanın ekonomik dayanaklarına yönelik eylemler gerçekleştirdi” dedi.

Açıklamada sabotaj eylemlerine ilişkin şu bilgiler verildi:

20 Ocak’ta, Üsküdar/İstanbul’da bir otoparka sabotaj eylemi gerçekleştirdik. Çengelköy’de koşu sahasının yakınındaki otoparka düzenlediğimiz sabotaj eylemi sonucu çok sayıda araç hasar gördü.

21 Ocak’ta ise Tarsus/Mersin’de bir TIR’a sabotaj eylemi düzenledik. Belirli bir süredir takip ettiğimiz araç yüklü TIR’ı zamanlayıcı düzenekle yerleştirdiğimiz yanıcı maddeyle hedef aldık. Tarsus-Pozantı kara yolunun Damlama mevkisinde TIR’a yüklenmiş araçlar alev aldı. Kısa bir sürede TIR’ın taşıdığı araçlar tamamen küle döndü.”

Açıklama, “Her iki eylemde de milislerimiz başarılı bir şekilde eylem alanlarından ayrıldılar, üslenme bölgelerine ulaştılar” ifadeleri ile son buldu.