HBDH milislerinden üç kentte ‘9 Ekim’ eylemleri

HBDH Serpil Polat Milisleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 9 Ekim komplosuna karşı üç ilde eylemler gerçekleştirdiklerini duyurdu.

HBDH Serpil Polat Milisleri'nin, “9 Ekim 1998 tarihinde başlayan ve İmralı Ada Cezaevi'nde ağırlaştırılmış tecrit ve işkence sistemi ile günümüzde devam eden Uluslararası Komployu protesto etmek için İstanbul, İzmir ve Bursa metropollerinde bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini” bildirdi. 

Eylemler şöyle sıralandı:

-6 Ekim gece 23:45 sularında, Bursa’nın Karacabey İlçesi Uluabat mahallesinde bulunan bir palet fabrikası ateşe verildi. Eylem sonucu fabrika büyük zarar görerek kullanılamaz hale geldi.

-Milislerimiz 9 Ekim de İzmir'de yazılamalar gerçekleştirdi.

-9 Ekim akşam saatlerinde İstanbul/Beylikdüzü/Yakuplu'da, Mermerciler Sanayi Sitesi'nde bulunan medikal malzeme üretimi yapan 'Litera Tekstil' binası hedef alındı. Ateşe verilen bina da büyük oranda tahribat ve maddi zarar tespit edildi.

Açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi: “Komplonun uluslararası olması itibariyle tecriti kırmak ve komployu yerle bir etmek, Birleşik Devrim mücadelemize yeni bir boyut kazandıracaktır. Dünyanın dört bir yanından yükselen sesler karşısında halk düşmanları her geçen gün biraz daha köşeye sıkışıyor. Şüphesiz 26. yılında ancak bu ruhla cellatlarımıza karşı mücadeleyi yükselterek tecriti kırabilir, komplocuları tarihin çöp sepetine atabiliriz. 

Başta gençler olmak üzere, tüm halkları zindanlardaki faşizme karşı seslerini daha fazla yükseltmeye çağırıyoruz.”