HDK’den yangın açıklaması: Sorumluların peşinde olacağız

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Amed ve Mêrdîn’i vuran yangına ilişkin yaptığı açıklamada, idari ve siyasi sorumluların peşini bırakmayacaklarını belirtti.

Amed'in Çinar (Xana Axpar) ilçesi ile Mêrdîn Şemrex (Mazıdağı) ilçesi arasında çıkan yangına ilişkin sanal medya hesabından bir açıklama yapan HDK, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. 

HDK, “Bir kez daha gördük ki insanlar yaşamlarıyla ilgili kararlar ve kaynaklar üzerinde söz sahibi olmadıkça, siyasal kararlarda ve toplumsal örgütlenmede insan ihtiyaçlarına ve tüm canlıların yaşamına öncelik tanınmadıkça, sıradan doğa olayları toplum sağlığına, yurttaşlara, tüm doğa varlıklarına, yaşamın bütününe yönelik felaketlere, cinayetlere dönüşüyor” dedi.

HDK, “Göğüslemek zorunda kaldığımız her felakette olduğu gibi yaralarımızı halkımızla beraber sarmaya ve kaza ya da ihmal görünümünde olsa da yöneticilerin kararlarından ve yönetim biçiminden kaynaklanan felaketlerin sorumluluğunun doğaya ve bireysel kusurlara yüklenmesine izin vermeden idari, siyasi sorumlularının peşinde olmaya devam edeceğiz.” diye ekledi.