HDP’den Amed’deki mitinge katılım çağrısı

HDP Amed İl Eşbaşkanları, 6 Ağustos'ta “Çözüm Biz’de” sloganıyla düzenlenecek mitinge katılım çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, “Çözüm Biz’de Savaşlara ve Sömürüye Hayır” şiarıyla 6 Ağustos’ta İstasyon Meydanı’nda bir miting gerçekleştirecek.

Partinin il eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyat Ceylan, Yenişehir İlçe Örgütü'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya HDP Milletvekili İmam Taşçıer, Diyarbakır İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyat Ceylan ile partililer katıldı.

HDP İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, mitinge yoğun katılım beklediklerini söyleyerek, “AKP-MHP iktidarı halkın rızası ile iktidarda değil. Bizler zor ve baskı şartları altında mücadele ediyoruz. Kürt halkına, dostlarına ve demokratik siyasete yaptıkları haksızlıkları saatlerce anlatabiliriz. Mitingimiz sürece cevap olacaktır" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, “AKP-MHP siyaseti tecrit siyasetidir” diyen Ceylan, yürütülen savaş politikalarına da işaret ederek, iktidarın Kürtlere “İkinci Lozan” yaşatmak istediği tepkisinde bulundu.
Ceylan, "Birinci Lozan'da olduğu gibi, bu Lozan'da da Kürtlere saldırmak istiyorlar. Kürtlere ve HDP'ye saldırarak kazanmaya çalışıyorlar” dedi.

Ceylan, “Hiçbir zaman tecridi, savaşı, saldırıları, sömürüyü, talanı asla kabul etmiyoruz. Her zaman büyük direneceğiz. Ne olursa olsun bu kazanç demokratik halkların, HDP'nin, Kürt halkının olacaktır. Biz savaşa, tecride hep beraber 'hayır' demek için 6 Ağustos'ta İstasyon Meydanı'nda haykıracağız” ifadelerini kullandı.

HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy  da 6 Ağustos'ta gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yaparak, "Savaş halkların değil, iktidarını devam ettirmek isteyen AKP-MHP ve bölgede güç sağlayan egemenlerin savaşıdır. Biz Kürt halkı olarak tüm halklara, ölümden başka bir şey getirmeyen savaşa karşı yine alanlardayız. Yeni bir miting düzenliyoruz. Yoksulluk, açlık, sefalet sürmesin diye 6 Ağustos'ta bu düzenden, bu yoksulluktan, bu eşitsizlikten rahatsız olan herkesi İstasyon Meydanı'na bekliyoruz. Halkın gerçekliğini duyurmak için İstasyon Meydanı'ndayız. Ortak yaşam mücadelesine sahip çıkmak için meydandayız" diye konuştu.

Atasoy şunları ekledi: “Kimse bizi kendine mecbur ve muhtaç görmesin. Üçüncü Yol'un nasıl halkla buluştuğunu görmek isteyenler 6 Ağustos'ta bir kez daha İstasyon Meydanı'na baksın. Savaşa, tecride karşı yeni bir geleceği isteyen herkesi 'Çözüm Biz'de' demek için mitingimize davet ediyoruz.”