HDP'ye saldırılara karşı Mersin’de ortak mücadele çağrısı

Partilerine yönelik saldırılara karşı ortak mücadele çağrısı yapan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, “Boyun eğmeyecek ve bu zulmün hesabını soracağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşil Sol Parti Mersin İl Örgütü, hapishanede katledilen hasta tutsak Bazo Yılmaz anmasına katılan milletvekili Ömer Öcalan’a ve parti binalarına yönelik saldırıya ilişkin Özgür Çocuk Parkı’nda açıklama yaptı. 

“İrademe dokunma, Adana İl Örgütü binamıza yapılan saldırıyı kınıyoruz” pankartının açıldığı eyleme Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nden temsilciler ve çok sayıda partili katıldı.

Açıklamayı yapan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, Kürt halkının iradesine ve kurumlarına saldırarak muhalefet dinamiğini zayıflatmayı ve halkı susturmayı amaçlayan bu tür saldırılara karşı boyun eğmeyeceklerini, bu zulmün hesabını soracaklarını vurguladı.  

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK 

Türk Meclis Başkanı’nı Öcalan’a dönük saldırıya karşı tutum almaya çağıran Sarıyıldız, “Herhangi bir soruşturma açılmazsa jandarmanın işlediği suça ortak olduğunu açıkça beyan etmiş olacaktır. Kanun dışı emirlerle hukuk suçu işleyen ve işleten sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Adana’da olduğu gibi sürekli partimize saldıranların akli dengesinin yerinde olmadığı konusunda jet açıklamalarla bu saldırılara meşruiyet kazandırılmaya çalışılmaktadır. Biz bu saldırıların emrinin hangi akıl tarafından verildiğini gayet iyi biliyoruz” diye konuştu. 

Ortak mücadele vurgusunda bulunan Sarıyıldız’ın açıklaması sonrası kitle, “Direne direne kazanacağız”, “Ömer Öcalan irademizdir” sloganları attı.