HEDEP Gençlik Meclisi: Özgürlük için karşılarına dikileceğiz!

HEDEP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Eda İbrahimoğlu, son dönemlerde artan gözaltılar, tutuklamalar ve ajanlık dayatmalarına karşı partilerinin gençliğin özgürlüğüne ulaşmak için iktidara karşı dikileceğini ve mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Eda İbrahimoğlu, son dönemlerde artan gözaltı, tutuklama, ajanlık dayatmasına ve 29 Ekim Pazar günü Mersin’de üyeleri Mazlum Kaya’nın tutuklanmasına ilişkin partinin İstanbul İl Örgütü binasında bir basın toplantısı düzenledi.

HEDEP Mersin Gençlik Meclisi üyesi Mazlum Kaya'nın tutuklanmasını baskıların bir devamı olarak değerlendiren Eda İbrahimoğlu, Kaya'nın kaçırılmasından önce tehdit ve şiddete maruz kaldığını ve ajanlık dayatmasını kabul etmediği takdirde DAİŞ'e teslim edileceği tehdidi aldığını aktardı.

Eda İbrahimoğlu, “Bizler iktidar gibi gençleri kaçırmıyor, tehdit etmiyoruz. Bizler kendilerini emniyet mensubu olarak tanıtanlar gibi, IŞID ile ilişki içine girmiyoruz. Biz bu yapılarla mücadele ediyoruz, onların tam karşısındayız. Buradan şunu açıkça belirtiyoruz ki; demokratik siyaset mücadelesinden geri adım atmayan Mazlum arkadaşımızın iradesi, iktidarı yenilgiye uğrattığı için tutuklanmıştır. İktidar gençlerden korktuğunu bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.

İbrahimoğlu, iktidarın gençlerden korktuğunu ve demokratik siyaset mücadelesinden geri adım atmayacaklarını vurgulayarak, "Siyasi iktidar hangi yöntemi kullanırsa kullansın, gençlik mücadelesi özgürlüğünü kazanmak için karşısına dikilecek ve mücadelesini sürdürecek. Tarihimizden aldığımız perspektifle sürdürdüğümüz mücadelemizde, tüm devrimci ve demokrat kesimleri yanımızda yer almaya, dayanışmaya ve mücadeleyi birlikte büyütmeye çağırıyoruz. Yaşasın gençlik mücadelemiz." dedi.