HEDEP heyeti Alevi kurumlarını ziyaret etti

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın yer aldığı bir parti heyeti Alevi kurumlarını ziyaret ederek, toplumsal muhalefet için birlik zamanı olduğunu kaydetti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcüsü Yüksel Mutlu ve Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Alevi kurumlarını ziyaret etti. Ziyaret, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nde gerçekleşti ve Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Eş Genel Başkan Bakırhan, konuşmasında kongre öncesinde kurumlarla ve halkla yapılan toplantılara vurgu yaparak, Türkiye'deki toplumsal muhalefetin neler yapabileceğini tartıştıklarını belirtti.

Ayrıca, Kürt sorununun ve Alevilerin eşit yurttaşlık talebinin çözülmediğine dikkat çeken Bakırhan, yeni anayasa tartışmalarını da ele alarak, tekçi, tek adama bağlı bir anayasa yapılma kaygısını dile getirdi.

Bakırhan, “Amacımız kritik bir aşamadan geçen Türkiye’de, toplumsal muhalefet ve örgütler olarak neler yapabileceğimizi konuşmaktır” dedi ve ekledi: “Şimdiden bir araya gelmek, şimdiden ortaklaşmak lazım.”

ABF Genel Başkanı Mustafa Aslan da ziyaret için teşekkür ederek, Türkiye'de hukukun ve adaletin olmadığı, taleplerin yok sayıldığı bir dönem yaşandığını ifade etti. Alevilere yönelik asimilasyon politikalarının hızla devam ettiğini belirten Aslan, toplumsal muhalefetin her alanda birlik olması gerektiğini vurguladı.

HEDEP heyeti ve Alevi kurum temsilcileri, yaklaşan yerel seçimlerin önemine dikkat çekerek, toplumsal muhalefetin ortaklaşması gerektiğini ifade etti. Alevi kurum temsilcileri, diğer muhalefet güçlerini birlik olmaya çağırdı ve HEDEP heyetine teşekkürlerini iletti.