HEDEP heyeti Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfını ziyaret etti

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfını ziyaretinde “AKP’nin yaptıkları dayanılmaz hale geldi. Bu ülke ya daha geriye gidecek ya da birlikte bir kurtuluş yolu bulacağız” dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MYK Üyesi Yüksel Mutlu ve Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfını ziyaret etti. Heyet, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve vakfın yöneticileri tarafından karşılandı.

Görüşmede konuşan Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bu dönemde de Alevi dünyası ile geçmiş dönemde olduğu gibi ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Daha önce Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcülüğünü yürütüyordum” dedi.

Tülay Hatimoğulları, “O dönemde pek çok kez ziyaretlerimiz, ortak çalışmalarımız oldu. Sadece Alevilerle ilgili son yaşananlara baktığımızda, tarih boyunca yaşadığımız katliamların bir versiyonunu gördük bu iktidar döneminde. Bize yönelik şiddet hiçbir şekilde hız kesmezken, ciddi yasal değişikliklerle başka bir evreye geçilmiş oldu” diye ekledi.

Tülay Hatimoğulları şöyle devam etti: “Başta Alevi toplumu olmak üzere -ki Aleviler örgütlü olan bir toplum- bu ülkedeki farklı halkların ve inançların AKP’nin bu ideolojik hegemonyasına karşı çok güçlü bir mücadele hattı izlemesi gerekiyor. Çok elzemdir bu, çünkü bizim tek tek hayatlarımıza müdahale ediyorlar."

Bu ülkede seküler yaşamın tehdit altında olduğuna vurgu yapan HEDEP Eş Genel Başkanı, şöyle konuştu: “Yeni dönemde gerçekten bıçak kemiği kesiyor. AKP’nin yaptıkları dayanılmaz hale geldi. Bu ülke ya daha geriye gidecek ya da birlikte bir kurtuluş yolu bulacağız. Bu bakımdan, önümüzdeki dönemde demokrasi ve mücadele ittifakı çerçevesinde başta Aleviler olmak üzere bütün toplumsal dinamiklerle birlikte mücadele yürütmek dışında bir seçeneğimiz yoktur. Bunun için daha çok görüşmeye, ortak mücadeleyi yürütebileceğimizi daha çok konuşmaya HEDEP olarak ihtiyaç duyuyoruz. Onun için kapılarınızı daha sık çalacağız, sizlerle görüş alışverişinde bulunacağız.” 

Ercan Geçmez de ziyaretten duyduğu memnuniyeti vurgulayarak şunları söyledi: “Aleviler dinin siyasal yaşamdan çıkarılmasını öneriyorlar. Aleviler seküler bir yaşam sürdürmeye çalışıyorlar. Bu iktidar Aleviliği de şekillendirmeye çalışıyor. Türkiye demokrasiye inanmıyor. Siyasi tarafgirlik yan yana gelmemizi zorlaştırıyor. Ekonomide devalüasyonu aşan bir durum var. Her gün her şeye zam geliyor. Her gün sokakta insanlar öldürülüyor. Bütün bunlara karşı bile eylem yok. Gazze saldırılarında Türkiye barışsever kesildi ama kendi sorunlarının çözümünü reddediyor. Bir yere barış götürmek için insanın önce kendi içinde barışık yaşaması gerekiyor.”