HEDEP: Silahlı unsurlarınızı Kuzey ve Doğu Suriye’den hemen çekin!

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına tepki gösteren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bütün silahlı unsurlarınızı Kuzey ve Doğu Suriye topraklarından hemen çekin” dedi.

Tülay Hatimoğlulları, Meclis Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Hatimoğulları, AKP iktidarına ve mevcut rejime yönelik sert eleştirilerde bulunarak, silahlı unsurların Suriye topraklarından çekilmesini talep etti.

HEDEP'in isminin değiştiğini ve yeni bir isimle yoluna devam ettiklerini belirten Hatimoğulları, partilerinin kapatılma davasına karşı halkın verdiği desteği vurgulayarak HEDEP olarak mücadeleye devam ettiklerini ifade etti.

Tülay Hatimoğulları, tarihsel süreç içerisinde parti olarak büyük bedeller ödediklerini ve mücadelelerini sürdürdüklerini dile getirdi. Ayrıca, siyasi rehine olarak cezaevlerinde tutsak edilen siyasetçileri de selamlayan Tülay Hatimoğlulları, onların mücadele bayrağını asla yerde bırakmayacaklarını belirtti.

Tülay Hatimoğulları, Türkiye'nin dört bir yanından gelen destekle yeni bir isimle partilerine devam ettiklerini, halkın desteğiyle HEDEP isminin benimsendiğini ifade etti.

Filistin’deki savaşa ilişkin de konuşan Tülay Hatimoğulları, Türkiye'nin bu konudaki politikalarını eleştirdi ve AKP'nin İsrail ile geliştirdiği ticari ve askeri anlaşmalara dikkat çekti. HEDEP Eş Genel Başkanı, aynı zamanda Rojava’daki işgallerle Filistin meselesini çözmeye çalışmanın çelişkili olduğuna dikkat çekti.

Rojava'daki bombardımanları ve demografik yapıyı değiştirmeye yönelik politikalara tepki gösteren Tülay Hatimoğulları, “İnanın mültecileri sevdiği için değil, mülteciliği araçsallaştırdığı için bu politikayı izledi ve şu anda en büyük projesi büyük bir demografik yapı değişimini sağlayarak buradaki insanları götürüp oraya yerleştirmek ve bölgeyi Kürtsüzleştirmek. Buradan bir kez daha diyoruz ki Suriye topraklarından elinizi çekin” dedi.

Tülay Hatimoğlulları, “AKP iktidarına ve bu rejime bir kez daha diyoruz ki, bir an önce bütün silahlı unsurlarınızı Kuzey ve Doğu Suriye topraklarından hemen çekin. Kürt sorunu barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmek üzere halen sorun olarak devam ediyor.  Eğer siz Filistin’de, Libya’da herhangi bir Ortadoğu ülkesine barışı taşıyacağım diyorsanız öncelikle barışı kendi topraklarınızda tesis edeceksiniz” diye ekledi.

Tülay Hatimoğulları ayrıca 2024 bütçesi görüşmelerine de değindi, esnaf, çiftçi, ve vergi yükü altındaki insanların zor durumda olduğunu belirtti ve halkın yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekti.

Depremin yol açtığı sorunlara da değinen Tülay Hatimoğulları, depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti ve bu konuda daha fazla destek olunması gerektiğini belirtti.

Kadın haklarına vurgu yapan Tülay Hatimoğulları, kadınların maruz kaldığı şiddet ve baskılara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ve kadınların toplumsal yaşamda daha fazla etkili olmalarını savundu. HEDEP Eş Genel Başkanı, Türkiye'deki kadın cinayetlerine ve kadın haklarına yapılan müdahalelere karşı durulması gerektiğini belirtti.

Son olarak, toplumun kurtuluş yolunun üçüncü yol siyasetinde olduğunu vurgulayan Tülay Hatimoğulları, demokratik bir cumhuriyetin inşası için mücadeleye devam edeceklerini ve toplumun tüm kesimlerini bu yolda bir araya getireceklerini ifade etti.