HEDEP'ten küfür eden ırkçı vekil Celal Adan'a istifa çağrısı

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, ırkçı parti MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık'a küfür etmesine sert tepki gösterdi.

Oluç, Meclis'te düzenlenen basın toplantısında, Adan'ın Sırrı Sakık'a yönelik küfrünü "utanç verici" olarak değerlendirdi.

Oluç, "Celal Adan'ın kullandığı ağır sözler, parlamentonun saygınlığına gölge düşürmektedir. Meclis Başkanvekilinin bu kirli dil kullanması, halkın iradesine açık bir hakarettir. Bu tür davranışlar kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Oluç, aynı zamanda Adan'ın temiz bir dil kullanılması konusunda diğer milletvekillerine sürekli uyarılarda bulunduğunu hatırlattı.

"Vekil olmanın erdemini, Meclis'in önemini ve siyasi ahlakı vurgulayan bir başkanvekilinin bu tür tutum sergilemesi ibretlik bir durumdur" diyen Oluç, farklı görüşlere tahammülsüzlüğün bir örneği olduğunu ifade etti.

Saruhan Oluç, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Celal Adan, Meclis Başkanvekilliği görevinden istifa etmelidir. Sayın Meclis Başkanını da gerekeni yapmaya davet ediyoruz. Partinizin milletvekillerine yönelik hakaretler, milyonlarca seçmenin iradesine hakaret anlamına gelir. Biz kimseye hakaret etmiyoruz, etmeyiz de, ama kendimize hakaret ettirmeyiz."