Heval Bêrîtan mücadele çizgimizdir

PKK gerillası şehit Bêrîtan’ın izinden giderek düşmanın her türlü saldırılarına karşı direnmeye devam edeceklerini vurgulayan YJA Star gerillaları, “Heval Bêrîtan mücadele çizgimizdir” mesajını verdi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarına karşı savaş tünellerinde direnen YJA Star, uzman birlikleri, PKK’nin öncü komutanlarından Bêrîtan’ın (Gülnaz Karataş) şehadetinin 31. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.


Şehit Bêrîtan’ın kişiliğine ve mücadelesine dikkat çekilen mesajda şu ifadeler yer aldı: “Öncelikle kadın ordulaşmamızın 31. Yıldönümü kutlu olsun. Kadın ordulaşmasında büyük emeği olan Rêber Apo’yu canı gönülden selamlıyoruz. Yine ölümsüz komutanımız heval Bêrîtan, şahsında devrim şehitlerini anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Mücadelesiyle işgalcilere ve ihanetçi işbirlikçilere karşı cesur bir duruş sergileyen, son mermisine kadar savaşan ve teslim olmayı reddeden heval Bêrîtan’ın örnek alıyoruz Heval Bêrîtan son nefesini vermeden önce kendini özgürlüğün kollarına attı ve bu duruşuyla düşmanın yüreğine bir darbe indirdi. Şehit Bêrîtan bizim mücadele çizgimizdir. YJA Star üyeleri olarak bizler de, heval Bêrîtan, Delal Amed, Leyla Sorxwîn ve Axîn Muş'un izinden giderek mücadele ediyoruz.

İşgalci düşman iyi bilsin ki; YJA Star güçleri olarak her yerdeyiz, bazen dağların zirvesindeyiz, bazen de nefesiniz kadar yakınınızdayız. Sara ve Rukenler asla bitmeyecek. Son nefesimize kadar fedai komutanlarımız Zilan, Bêrîtan, Ruken ve Sara’nın izinden gideceğiz. İşgalci düşman bize ne kadar saldırırsa saldırsın, ne kadar yasak silah kullanırsa kullansın gerilla karşısında başarılı olamayacaktır. İrademizi asla kıramazlar. Bugün YJA Star öncülüğünde gerilla düşmana ağır darbeler vuruyor. Halkımız da bilsin ki; düşmana karşı eylemlerimiz devam edecektir. Tecrit kırılana kadar, topraklarımız özgürleşene kadar, Rêber Apo fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar durmayacağız. Düşmanla ortak hareket eden ihanetçi güçler artık bu işbirliğinden artık vazgeçmelidir. Heval Bêrîtan’ın çağrısı da buydu. Bizim de topraklarımızda kültürümüzle, dilimiz ve tarihimizle özgürce yaşama hakkımız var. Genç kadınlara çağrıda bulunuyoruz; artık tecavüzcü sistemde yaşamayı kabul etmemeliler. Bakur halkımız bugüne kadar direnişleri ve serhildanlarıyla tanındılar, düşmanın özel savaşına karşı da dikkatli olmalılar. YJA Star'lı savaşçılar olarak mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Biz Önder Apo’nun ve halkımızın fedai gücüyüz. Her türlü saldırının karşısındayız ve direneceğiz.”