Hezex'te gaspçı kayyum protesto edildi

Hezex Belediyesi’nin gasp edilmesinin yıl dönümü protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şirnex İl Örgütü üyeleri, Hezex Belediyesi’nin kayyumla gasp edilmesinin yıl dönümü dolayısıyla partinin ilçe binası önünde bir araya geldi. Eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Milletvekili Newroz Uysal Aslan, HDP il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi ve belediye meclis üyeleri katıldı.

HDP Hezex Belediye Meclis üyesi Nafya Geçgel, "Her zaman eşitlik, demokrasi ve adaletten bahseden iktidar, belediyelerimize herkesin gözü önünde kayyım atadı. Ama bilinsin ki bizler dün de buradaydık, bugün de buradayız. Yerel seçimler yaklaşıyor, halkımız yine gereken cevabı verecektir. 4 yıldır bu şehrin su ve yol sorunu çözülmedi. Bu sorunlar görmezden gelindi. Halkımızla birlikte kayyumları geldikleri yere göndereceğiz” diye belirtti.

'KAYYUMLAR HAKSIZLIK VE HIRSIZLIĞIN ADRESİ'

HDP Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, AKP iktidarının halkın iradesini gasp ettiğini vurgulayarak, "Seçimler halkın iradesini beyan etmesi için yapılır. Ancak bu iktidar kendi kanunlarını bile tanımıyor. Yapılan haksızlık ve hırsızlıklar göz önündedir. Atadıkları kayyumlar bile görevden alındı. Çünkü rant üzerine geliştirdikleri kirli ilişkileri ortadadır. Bedeli ne olursa olsun hakikat mücadelemizi sürdüreceğiz. Önümüzde bir seçim var ve bizler irademizi asla teslim etmeyeceğiz" dedi.