HPG: Üç işgalci cezalandırıldı, üç dron düşürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), başta Batı Zap Bölgesi’nde olmak üzere gerilla alanlarında üç işgalcinin cezalandırıldığını, bir askeri aracın imha edildiğini ve üç dronun düşürüldüğünü duyurdu.

HPG-BİM, 30 Eylül ile 3 Ekim arasındaki gerilla eylemleri ve işgalci Türk devletinin saldırılarına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Açıklamada işgalcilerin yasaklı patlayıcılar kullanmaya devam ettiği ve gerilla alanlarının onlarca kez havadan bombalandığı bildirildi.

HPG-BİM, gerçekleştirilen eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle verdi:

1. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

30 Eylül saat 11:20’de Girê Bahar Direniş Alanı’nda işgal amaçlı askeri yol yapmaya çalışan kepçeler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Vurulan 1 kepçe darbelendi ve çalışması durduruldu.

30 Eylül saat 11:22’de Girê Bahar Direniş Alanı’nda işgal amaçlı askeri yol yapmaya çalışan askeri araç ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Vurulan askeri araç yanarak tamamen imha oldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

1 Ekim saat 11:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’nda mevzi yapmaya çalışan işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemde 1 işgalci yaralandı.

1 Ekim saat 14:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

2 Ekim saat 04:55’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemde; güçlerimizin netleştirebildiği kadarıyla en az 3 işgalci cezalandırıldı.

2 Ekim saat 14:16 ve 16:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

2 Ekim saat 08:00 ve 11:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

2 Ekim saat 17:50’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nda işgalcilere ait 1 dron ferdi silahlar ile vurularak düşürüldü. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

3 Ekim saat 06:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda işgalcilere ait 1 dron ferdi silahlar ile vurularak düşürüldü. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

2. Garê bölgesi;

30 Eylül saat 15:00’da Çemankê alanından Çirav alanına doğru ilerleyen 1 dron vurularak düşürüldü.

3. Xakurkê bölgesi;

30 Eylül saat 10:15 ve 12:45’te Girê Şehîd Hêmin’deki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

4. İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

30 Eylül, 1 ve 2 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 7 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

30 Eylül, 1 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

5. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

30 Eylül, 1 ve 2 Ekim ’de Xakurkê bölgesinin Girê Rostê, Şehîd Şerîf, Kendekola, Lolan, Sinînê, Berbizinê, Girê Mesken Direniş Alanları 9 kez, Garê bölgesinin Girê, Sêdarê, Girê Kun, Girê Sîser, Dêrîk alanları 6 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê, Girê Bahar Direniş Alanları 2 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Serê Metîna, Bêşîlî Direniş Alanları 4 kez olmak üzere; toplam 21 kez savaş uçakları ile bombalandı.

30 Eylül, 1 ve 2 Ekim’de Xakurkê bölgesinin Girê Şekîf Direniş Alanı 2 kez, Metîna bölgesinin Bêşîlî, Serê Metîna Direniş Alanları 6 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 9 kez olmak üzere; toplam 17 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı.”