GÖRÜNTÜLÜ

HPG gerillaları: Düşman asla başarıya ulaşamayacaktır

Şehit Bêrîtan’ın mücadelesinin bugün de Kurdistan dağlarında verildiğini söyleyen HPG gerillaları Brusk Şêrawa ve Ronî Dêrik, “Bizler Bêrîtan’ın direniş ruhuyla mücadele ettiğimiz sürece düşman asla başarıya ulaşamayacaktır" dedi.

ŞEHİT BÊRÎTAN

HPG gerillaları Brusk Şêrawa ve Ronî Dêrik, PKK’nin öncü komutanlarından şehit Bêrîtan’ın (Gülnaz Karataş) şehadetinin 32. yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu.


HPG Gerillası Brûsk Şêrawa: Bêrîtan yoldaşın direnişinin mücadelemizdeki yeri çok önemlidir. Xakurkê’deki savaşta öncü bir Kürt kadını olarak düşmana ve işbirlikçilere karşı savaştı. Mücadeledeki rolü ve misyonu bizi her zaman çok etkilemiştir. Faşist ve soykırımcı düşmana karşı fedakar bir ruhla savaştı. Düşmanın "teslim ol" çağrılarına Apocu militan duruşuyla cevap verdi ve ihaneti reddetti. Bizler de ardılları olarak savaşımızda ve mücadele yaşamımızda heval Bêrîtan’ı yaşatacağız, direniş çizgisine sahip çıkacağız. Komutanımız Bêrîtan, ihanet çizgisine karşı güçlü bir duruş sergiledi ve ihanete karşı Apocu militanların çizgisini temsil etti.

Şu anda Kurdistan dağlarında Bêrîtan’ın ardılları olarak yürüttüğümüz savaş tüm dünyada yankı buldu. Bu savaş YJA Star gerillaları öncülüğünde yaşanıyor. Mevzilerde şehit Bêrîtan ruhuyla savaşan yoldaşlarımız, düşmanın teslim ol çağrılarına Bêrîtan gibi cevap veriyorlar. Çünkü direniş zafere, teslimiyet ihanete götürür. Kurdistan dağlarında yürüttüğümüz mücadele büyük başarılara doğru ilerliyor. Heval Bêrîtan Xakurkê’de ihanetçileri nasıl yenilgiye uğrattıysa, bizler de her alanda işbirlikçi hainleri bu topraklardan atacağız ve özgürlük savaşını kazanacağız.


HPG Gerillası Ronî Dêrik: 1992 yılında heval Bêrîtan öncülüğünde ihanete ve işgalcilere karşı bir kahramanca duruş ortaya çıktı. Bugün Kurdistan gerillaları olarak Bêrîtan çizgisinde özgürlük mücadelesi veriyoruz. Bu kadar güçlü bir mücadele yürüten hareketimiz, Rêber Apo ve şehitlerimizin emekleriyle bu noktaya geldi. Heval Bêrîtan kararlılığıyla, fedakarlığıyla, cesaretiyle ve yoldaşlığıyla bize örnek bir komutan oldu. Bêrîtan yoldaş özgürlük aşığıydı, Rêber Apo’nun düşünce ve fikirlerine aşıktı. Bugün Kurdistan dağlarında özgürlük mücadelesini bu kadar güçlü yürütebiliyorsak heval Bêrîtan’ın bize bıraktığı direniş mirası sayesindedir. Bizler Bêrîtan’ın direniş ruhuyla mücadele ettiğimiz sürece düşman asla başarıya ulaşamayacaktır.