Hrant Dink’in arkadaşları: Biz bitti demeden bu dava bitmez!

Ermeni Gazeteci Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın “iyi halden” salıverilip ödüllendirilmesi protesto edildi, "Biz bitti demeden bu dava bitmez” mesajı verildi.

Devlet organizeli bir cinayetle katledilen Ermeni Gazeteci, Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın “iyi halden” salıverilip ödüllendirilmesi, Dink’in vurulduğu Sebat Apartmanı önünde protesto edildi. Hrant Dink’in arkadaşları tarafından düzenlenen protestoya, Rakel Dink, avukat Fethiye Çetin yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDK Eşsözcüsü Esengül Demir'in yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant”, “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz”, “Öldür diyenler yargılansın” sloganlarının atıldığı protestoda Hrant Dink'in arkadaşları adına Bülent Aydın bir konuşma yaptı.

'HRANT DİNK’İN KATLİNE FERMAN ÇIKARANLAR YARGILANMADI'

Aydın, “Biz dava başladığından itibaren gerçek suçluların yargılanmasını istedik. Üç beş tetikçiyle bu davayı kapatamazsınız dedik. Ama bu hiçbir zaman olmadı” dedi.

Hrant Dink’in katline ferman çıkaranların hiçbirinin yargılanmadığını söyleyen Aydın, “Bu hukuksuzluğun arkasında 100 yıllık kötülük var. Bugün yüzümüze çarpılan kötülük bunun sonucudur. Çünkü o derin kötülükle hiçbir zaman yüzleşilmedi. 16 yıl boyunca süren bu davada milliyetçiliğin ve ırkçılığın yol açtığı bu karanlık çukurdan söz edilmedi” diye konuştu.

'BU DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Hrant Dink cinayetinin arkasındaki kötülük ortaya çıkarılana, cinayete karışan herkes yargılanana kadar bu davanın peşini bırakmayacaklarının altını çizen Aydın, “Biz bitti demeden bu dava bitmez!” mesajını verdi.

Açıklamanın ardından Hrant Dink’in anısına vurulduğu yere karanfiller bırakıldı.