Kadim Aşiretler Federasyonu Başkanı'nın oğluna devlet torpili

AKP tarafından fonlanan ve desteklenen Kadim Aşiretler Federasyonu, şimdi de Wan Büyükşehir Belediyesi’ne el attı. Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Aslan’ın oğlu Fehim Aslan, belediyede işe alındı.

Kayyumlar tarafından gasp edilen Wan Büyükşehir Belediyesi’ne şimdi de Kadim Aşiretler Federasyonu çöktü. Van Valiliği ve AKP tarafından desteklenen ve her türlü maddi desteğe sahip bu federasyonun başında Rasim Aslan bulunuyor. Aşiretler Federasyonu, yaklaşan yerel seçimler öncesi Kürt siyasal hareketine karşı birçok yerde aşiret derneği kuruyor ve AKP’ye oy devşirme çalışması yürütüyor. Kadim Aşiretler Federasyonu’na bu çalışmaları için belediyeden özel bütçe ayrıldığı da gelen bilgiler arasında.

Yıllardır Kürt karşıtı tavrıyla bilinen Rasim Aslan bu çalışmalarının karşılığını aldı ve oğlu Fehim Aslan, başında AKP’li Sedat Ünal’ın bulunduğu birimde işe alındı. Rasim Aslan’ın oğlunu işe alan Belvan Şirket Müdürü Sedat Ünal, kardeşini de torpille işe almayı ihmal etmedi. Kardeşi İlknur Simge Ünal Atıcı’yı da yazdığı üst yazıyla kendi biriminde işe aldı.

Wan’da kayyum olduğu sırada ismi sık sık yolsuzluklarla gündeme gelen eski kayyum Murat Zorluoğlu’nun yakın koruması Muhammet Karaahmetoğlu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın yanı sıra başka bir müdürlüğe de bakarak çifte maaş alıyor. Sanal medya hesaplarından açıkça HDP düşmanlığı yapan ve Kürt Özgürlük Hareketi’ne hakaretler yağdıran Personel Daire Başkanı Mehmet Sedat Ünal, BELVAN şirketi müdürlüğü ve encümen üyeliği görevleri olmak üzere 3 maaş alıyor.