Kayıp yakınları, Soysal, Düşkün ve Yılmaz için buluştu

İHD üyeleri ve kayıp yakınları, Türk devleti tarafından katledilen Abdullah Düşkün, Mehmet Zeki Yılmaz ve İsa Soysal için buluştu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri ve kayıp yakınları tarafından her hafta Amed, Êlih ve Colemêrg’de düzenlenen “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemleri bu hafta da devam etti.

AMED

İHD Amed Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, eylemlerinin 778’inci haftasında Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya geldi. Bu haftaki eylemde Şirnex'ın Cizîr (Cizre)  ilçesinde 1994’te gözaltında alındıktan 3 gün sonra cenazesi bulunan Abdullah Düşkün'ün failleri soruldu.

Düşkün’ün hikâyesini İHD Amed Şube yöneticisi Fırat Akdeniz okudu.

ÊLIH

İHD üyeleri ve kayıp yakınları, 614’üncü haftada Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Eyleme kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Êlih Barosu, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri katıldı.
Bu hafta, Şirnex’ın Silopiya (Silopi) ilçesine bağlı Bozalan köyünün Karox mezrasında 1 Ocak 1988’de gözaltına alındıktan sonra kaybedilen İsa Soysal’ın hikâyesi İHD Êlih Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi tarafından okundu.

COLEMÊRG

İHD Colemêrg Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları,  Gever ilçe merkezindeki Sanat Sokağı’nda buluştu.

Eyleme Barış Anneleri, ÖHD ve DEM Parti yöneticileri katıldı.

İHD Colemêrg Şube Sekreteri Pınar Zengin, Colemêrg’in Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde 2 Şubat 1994 yılında kar maskeli 5 kişi tarafından kaçırılan ve cansız bedeni 4 gün sonra 60 kurşunla katledilmiş halde Manîs köyünde bulunan Mehmet Zeki Yılmaz’ın hikâyesini okudu.