Kayyumdan 10 bin liralık balon

Wan’daki kayyumlar, AKP’nin 7. Kongresi için belediye bütçelerinden 300 bin TL harcama yaptı. Bunun 10 bin lirası, AKP logolu balonlar içindi.

AKP’nin Wan’daki 7. İl Kongresi için yapılan harcamalar, kayyum belediyelerinin neden borç batağı içinde olduğunu bir kez daha gösteriyor.

AKP tarafından gasp edilen HDP’li belediyelere atanan kayyumlar, halka ait kamu arazilerini satmak, yolsuzluk, torpil, rüşvet gibi suçları işlemenin yanı sıra halkın olması gereken kaynakları da iktidara ve devlet kurumlarına peşkeş çekiyor. Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Wan’a gelişi sırasında mitingi kalabalık olsun diye köylerden insan taşımak için minibüs ihalesi yaparak belediyeyi 2.5 milyon TL zarara sokan kayyumlar, şimdi de AKP kongrelerinin düzenleyicisi ve finansörü oldu.

AKP’nin 7. İl Kongresi için yapılan harcamalar dikkat çekiyor. Salonun balon süslemesi için 17 bin 500 TL, Erdoğan’ın yürüyeceği salona serilen kırmızı halılar için 6 bin TL, tribünlere tül fiyonk için 7 bin 500 TL, sahnenin kumaş giydirmesi için 32 bin TL, 150 adet Hilton sandalye için 3 bin 750 TL verildi. Belediyelere toplamda 300 bin TL’ye mal oldu. Giderler arasında en çok dikkat çeken jumbo balonlar için ise 10 bin TL harcandı. 30 adet helyum gazlı balon, AKP logolu olarak tasarlandı.

HALKIN KAYNAKLARINA ÇÖKTÜLER

ANF’ye konuşan DEM Parti Wan Milletvekili Mahmut Dindar, halkın kaynaklarına çöken bir anlayışla karşı karşıya olunduğunu belirterek, şunları söyledi: “Halka aktarılması gereken tüm ödenekleri kendileri için kullanıyorlar. Keyfi ve lükse kaçan bir israf görüyoruz. Wan’da kongre yapılıyor ve AKP logolu balonlara bile dünya kadar paralar veriliyor. Zamanı geldiğinde bunların hesabını soracağız. Sayıştay raporları var elimizde. Bu konuları Meclis’e, yargıya taşıdık ama şu anda hakim de savcı da hükümetin kontrolünde. Wan’da yapılan suçtur. Bir siyasi parti kendi harcamalarını belediyeden karşılayamaz.”