KBDH milislerinden İstanbul ve Adana’da eylemler

KBDH Beritan (Gülnaz Karataş) Milisleri, Önder Apo’ya özgürlük hamlesi kapsamında İstanbul ve Adana’da eylemler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan KHBH Beritan (Gülnaz Karataş) Milisleri, her iki kentte düzenledikleri eylemleri şöyle sıraladı:

“-22 Ekim günü saat 16:30 sularında İstanbul/Zeytinburnu, Maltepe Mahallesi, Çiftehavuzlar Caddesi'ndeki bir iş merkezinde bulunan elektrik ve kablo üretimi yapan iş yerinin deposu ateşe verildi. Eylemde tüm bina zarar görürken depo çıkan yangın sonucu tamamen kül olmuştur. Eylem sonrası milislerimiz güvenli alana çekildi.

-21 Ekim günü Adana/Kiremithane’de yazılamalar gerçekleştirildi.”

KBDH milisleri, “Türkiye ve Kürdistan Halklarının içinden geçmekte olduğu bu tarihi günlerde kadınlar başta olmak üzere Kürt halkı, gerillası, siyasi iradesi ve dünya çapında dostları ile birlikte İmralı Cezaevi'nde devam eden ağırlaştırılmış tecrit ve işkence sistemini protesto ediyor, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın etrafında kenetlenerek onun özgürlüğünü haykırıyor. Ölümsüz kadın komutan Beritan yoldaşın anısına gerçekleştirdiğimiz bu eylemle bizler de tecrit parçalanıncaya ve sayın Öcalan fiziki özgürlüğünü kazanana kadar eylemlerimize devam edeceğimizi belirtiyoruz!” diye ekledi.

Açıklama şöyle devam etti: “İmralı tecridi kaldırılıp sayın Öcalan ile sürekli iletişim ve normale dönen ziyaretler gerçekleşene kadar, başta metropollerdeki milis güçleri olmak üzere bütün herkesi bulunduğu alanda süresiz eyleme geçmeye çağırıyoruz. Sürecin netleşmediği, tecridin kalkmadığı, sayın Öcalan’ın bizzat açıklamalarda bulunmadığı sürece savaş devam edecektir.

Şüphesiz halkların birleşik mücadelesi Kürdistan başta olmak üzere Türkiye ve Ortadoğu halklarının kurtuluşunu başarıya ulaştıracaktır!”