KCDK-E: Mazlum Dora’nın açlık grevi amacına ulaştı

2021 yılından bu yana Almanya’nın Stuttgart kentindeki Stammheim Cezaevi’nde bulunan Sanatçı Mazlum Dora’ya ilişkin açıklama yapan KCDK-E, “Mazlum Dora’nın Almanya zindanında sürdüğü açlık grevi amacına ulaşmıştır” dedi.

Avrupa Demokratik Kurdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), 11 Mayıs 2021'de tutuklanan Aktivist ve Sanatçı Mazlum Dora’ya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Mazlum Dora’nın zindanda sürdüğü açlık grevinin amacına ulaştığına vurgu yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kültürel ve sanatsal faaliyetleri, bir yürüyüşte davul çalması, söz ve bestesi kendisine ait Cenga Rojava parçası sebebiyle 11 Mayıs 2021'de tutuklanarak Stammheim Cezaevi’nde konulan Sanatçı Mazlum Dora’nın açlık grevi eyleminde. Mazlum Dora, dönemin Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Berlin’e yaptığı ziyaretten kısa bir süre sonra gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Hakkında yeterli delil olmamasına rağmen Mazlum Dora'ya, 3 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Almanya Ceza Kanunu’nda (StGB) bulunan 129b maddesi kapsamına alınarak, örgütsel faaliyet olarak değerlendirildi.

21 Eylül’den bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Mazlum Dora, 129b dayatmasını, Kürt kurumlarına yapılan baskınları ve Kürt siyasi tutuklulara dönük kötü muameleleri protesto ediyor. Alman cezaevlerinde Türk cezaevlerini aratmayan uygulamalara maruz kalan siyasi tutsakların haklı eylemlerini destekliyoruz. Mazlum Dora’nın sürdürdüğü açlık grevi eylemi etkin bir kamuoyu yaratmıştır. Çok sayıda Alman ve Kurdistanlı dayanışma göstererek eylemine güç vermişlerdir. Dora, sürdürdüğü eylemle kendisi gibi düşünceleri yüzünden tutsak edilen onlarca siyasi tutsağın da taleplerine vurgu yaparak hukuksuzluklara, mahkeme ve diğer kurumlara götürülme esnasında güvenlik sebebi gösterilerek takılan prangaların Ortaçağ zulmü olduğu, Türk cezaevlerini aratmadığını ve buna derhal son verilmesini talep etmiştir.

Mazlum Dora, Almanya cezaevlerinde tutuklu bulunan onlarca tutuklunun sesi olmuştur. KCDK-E olarak sürdürdüğü açlık grevi eylemi duyarlılık sağlanmıştır ve bu nedenle açlık grevi eylemine son vererek mücadelesini değişik zeminlerde yürütmesi anlamlı olacaktır. Bu vesileyle Almanya cezaevlerinde bulunan siyasi tutsaklara yönelik keyfi uygulamalara son verilmesi ve derhal özgür bırakılmasını talep ediyoruz.”