KCK’den Büyük Köln Yürüyüşü için kutlama mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası çerçevesinde Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirilen yürüyüş için bir kutlama mesajı yayınladı.

KCK mesajında Köln yürüyüşüyle 10 Ekim 2023 tarihinde başlayan özgürlük kampanyasının yeni bir aşamaya girdiği ifade edilerek, “Halkımızı, dostları, kadınları, gençleri, özgürlük ve demokrasi arayışında olan herkesi çalışmalarını daha da büyütmeye, özgürlük kampanyası çerçevesinde her yerde milyonları buluşturarak özgürlük kampanyasını sonuca ulaştırma çağrısında bulunuyoruz" denildi.

KCK’nin açıklaması şu şekilde: "Önder Apo'ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm" şiarıyla başlatılan özgürlük kampanyası çerçevesinde 17 Şubat 2024 tarihinde Köln kentinde büyük bir yürüyüş ve miting yapılmıştır. Avrupa'daki Kurdistani örgütlerin ve Kürt halkının dostlarının çağrısıyla halk on binler halinde mitingin yapılacağı alana doğru yürüyüşe geçmiş ve yüz binlerin katılımıyla çok görkemli bir miting yapılmıştır. Gerçekleşen bu görkemli ve anlamlı mitingi selamlıyor, mitinge katılan yurtsever halkımızı ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyoruz. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için duyarlılık gösteren, özgürlük kampanyasına öncülük eden bütün dostları, kadınları, enternasyonal gençleri ayrıca kutluyor, çabalarını taktir ediyor, selam ve saygılarımızı belirtiyoruz. Onlar çok önemli, çok anlamlı bir tutum içerisindedirler. Kurdistan halkı onların çabalarına, dayanışma tutumlarına büyük değer veriyor.

Büyük Köln yürüyüşü ve mitingiyle özgürlük kampanyası yüz binlerle buluşarak yeni bir aşamaya varmıştır. Bu aşama özgürlük kampanyasının kitleselleşmesidir. Kürt halkının dostlarının 10 Ekim 2023 tarihinde başlattıkları ve öncülüğünü yaptıkları özgürlük kampanyası 17 Şubat 2024 Köln mitingiyle kitleselleşerek yeni bir aşamaya varmıştır. İnanıyoruz ki bundan sonra özgürlük kampanyası gittikçe her yerde, dört parça Kurdistan'da ve yurt dışında milyonların katılımıyla daha fazla kitleselleşecektir. Bu temelde halkımızı, dostları, kadınları, gençleri, özgürlük ve demokrasi arayışında olan herkesi çalışmalarını daha da büyütmeye, özgürlük kampanyası çerçevesinde her yerde milyonları buluşturarak özgürlük kampanyasını sonuca ulaştırma çağrısında bulunuyoruz."