KCK’den Köln mitingine: Birlikte yürüyoruz, başaracağız!

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanları, Köln’deki büyük mitinge gönderdiği mesajda Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen kampanyaya dikkat çekerek, “Yoldaşlarımızla birlikte yürüyoruz. İnanıyoruz ki, başaracağız, tecridi kıracağız” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm için Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen büyük mitinge mesaj gönderdi.

KCK’nin mitingde okunan mesajı şöyle:

“Öncelikle 3 merkezde özgürlük yürüyüşü başlatan tüm eylemcileri, miting çalışanlarını, emekçilerini ve katılımcılarını KCK adına Kurdistan dağlarından selamlıyor, başarılar diliyoruz.

15 Şubat Uluslararası Komplonun 25. yıldönümünde gerçekleştirdiğiniz bu yürüyüşünüz ve mitinginiz komplocu güçlere büyük bir cevaptır. Komplonun ardından geçen bu 25 yılda büyük zulüm ve hukuksuzluklar yapıldı. Kürt düşmanları biraraya gelerek Önder Apo'yu Suriye'den çıkarıp, Kenya'ya kadar takip ettiler ve daha sonra Türk devletine teslim ettiler. Ne vicdan, ne ahlak, ne hukuk, ne de adalet akıllarına geldi. Vicdan, hukuk, adalet ve özgürlük için mücadele eden, bu uğurda bedel ödeyen bir Kürt liderini susturmak, yaşamı ona haram etmek istediler.

Türk devletinin uluslararası işbirlikçileri, Amerika'dan tutun, AB'ye, Yunanistan'a, Rusya'ya, İsrail'e, Mısır'a ve hatta Kenya'ya kadar birçok ülke çıkarları için insani ve ahlaki normları tamamen ayaklar altına aldılar, Önderliği benzeri görülmemiş entrikalarla, oyunlarla Türk devletine teslim ettiler.

Değerli yoldaşlar, dostlar komplonun amacı Kurdistan Özgürlük Hareketini tasfiye etmekti. PKK'yi klasik bir olarak hesapladılar ve Önderliğin esaretinden sonra hareketin marjinalleşeceğini, parçalanacağını, dağılacağını ve yok olacağını düşündüler. Komplonun ardından gelişen süreçte komplocu güçler hedeflerine ve amaçlarına ulaşamadılar. Rêber Apo zindanda direndi ve İmralı zindanını direniş alanına çevirdi. Diğer yandan Kurdistan Özgürlük Hareketi ve Kurdistan halkı da amansız bir direniş sergileyerek komployu boşa çıkardı.

Komplocular her ne kadar amaçlarına ulaşamasalar da oyunlarından ve entrikalarından vazgeçmediler. Türk devleti hala Kurdistan halkına düşmanlık etmeye ve saldırmaya devam ediyor. Türk devleti sadece Bakur'da değil, Rojava, Başur ve Rojhilat'ta da Kürtlere düşmanlık ediyor. Uluslararası alanda Kürtlerin tanınmaması için çabalıyor ve her yerde Kürt halkının kazanımlarına saldırıyor. Komplonun farklı bir şekilde devam ediyor. Halkımız ve dostlarımız bu gerçeği görmeli, ona göre tedbirini almalı ve mücadelesini yükseltmelidir.

Değerli yoldaşlar ve dostlar, 35 aydır Önder Apo ve 3 arkadaşımızdan hiç bir bilgi ve haber alınamıyor. Ne aileleri, ne de avukatları Rêber Apo ve yoldaşlarımızı görmemiş, seslerini duymamışlardır. Bu 35 ay içerisinde ne bir mektup, ne bir telefon, ne de bir mesaj ulaşmıştır bize. Bundan dolayı 10 Ekim 2023'de Kürt halkının dostları uluslararası alanda 'Sayın Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm' adıyla büyük bir kampanya başlattılar.

KCK olarak bir kez daha bu dostlarımızı selamlıyor ve teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bizler de tüm gücümüzle bu kampanyada yer alıyor ve yoldaşlarımızla birlikte  yürüyoruz. İnanıyoruz ki, başaracağız, tecridi kıracağız, Rêber Apo ve yoldaşlarımızı özgürleştireceğiz. Bu miting Almanya'da, Avrupa'nın tam merkezinde yapılıyor. Bu vesileyle başta Almanya ve AB ülkeleri olmak üzere tüm güçleri Kürt halkının ve Rêber Apo'nun sesini duymaya, Türk devleti ile işbirliği yapmamaya çağırıyoruz. Rêber Apo'nun barış ve huzuru sağlamadaki rolünü görün ve Kürt sorununun çözümüne destek olun.

Rêber Apo'nun onurlu yoldaşları, miting ve yürüyüşünüz çok önemli bir süreçte yapılıyor. Bu eyleminiz Rêber Apo'nun özgürlük hamlesini güçlendiriyor. Tüm yoldaşlarımız ve dostlarımız bilmelidir ki, özgürlük mücadelesi uzun bir zaman istiyor. Bizler de hepinize, tüm Kurdistan halkına ve dostlarına Rêber Apo'ya özgürlük kampanyasına daha fazla katılım eylemlerini güçlendirme çağrısında bulunuyoruz. Rêber Apo'nun özgürlüğü Kurdistan halkının ve hepimizin özgürlüğüdür.”