Keskin Bayındır: Tecrit kaldırılmalı, Kürt sorunu demokratik yollarla çözülmeli

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Amed'in Rezan (Bağlar) ilçesinde Barış Anneleri Meclisi üyelerini ziyaret etti.

DBP Kadın Meclisi Sözcüsü Berivan Bahçeci, DBP il eşbaşkanları ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan milletvekili Gülderen Varlı da ziyaret sırasında Bayındır'a eşlik etti.

Barış Anneleri, heyeti kapıda karşılarken, Silopiya'da barış çadırı kurma girişimleri sırasında maruz kaldıkları saldırılar için geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Keskin Bayındır, annelerin Silopiya'daki direnişini kutladı. Bayındır, “Sizi 3 günlük dik duruşunuz için ziyaret ettik. Sizleri kutluyoruz. Bir yandan içimiz yandı size dönük saldırılarda bir yandan da gösterdiğiniz direniş bizleri onure etti. Biliyoruz anneler sadece Silopiya'da değil birçok yerde direniş gösteriyorlar. Bu düzenin parçalanması için anneler bu mücadelenin öncülüğünü yıllardır yapıyor. Meclis’ten cezaevlerine kadar annelerin direnişi sürüyor. Anneler bir yolun öncülüğünü yaptıklarında sonuç almayana kadar durmuyorlar.” dedi.

Bayındır, Kürt halkının mücadelesinin büyük bedellerle kazanıldığını vurgulayarak, “Bizler büyük bedellerle, büyük direniş gösterdik. Bu başarı, bu büyük direniş önümüzü açtı. Hedef birliğimizi, direnişimizi, örgütlülüğümüzü daha da büyüterek bu mücadeleyi daha ileriye taşımak önümüzde duruyor.” şeklinde konuştu. 

“Kürt halkı ancak direniş ve mücadele ile kazanır" ifadelerini kullanan Bayındır, 13 Ekim’de Amed’de gerçekleştirilen “Özgürlük” mitingine de değinerek, Kürt halkının tecridin kaldırılması ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için verdiği mesajın net olduğunu belirtti. Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesi gerektiğini ve bu çözümün anayasa değişikliği gibi adımlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Bayındır, "İki mesaj verdik. Tecridin kaldırılması ve Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ile Kürt sorununun demokratik çözümü. Bu çözüm anayasa değişikliği ile olabilir, meclis olabilir ama mesajımız mitingde netti. Devlet içinde bir şeylerin değiştiğini biliyoruz, buna karşı mücadelemizi büyütmeliyiz. Devlet kendilerine yeni bir yol arıyor.” şeklinde konuştu.

Bayındır, “Kürtler kendi mücadelelerini büyütürlerse özgürlük için büyük bir fırsat var. Ne olursa olsun bu mücadeleyi söndürmek istiyorlar. Bunu konuşmalarla bu mücadeleyi düşürmeye çalışıyorlar. Onlar ne derlerse desinler bu mücadelemiz hak ve hukukuyla devam edecektir” diye ekledi.