Kobanê Davası rehinesi Aynur Aşan duruşma sırasında rahatsızlandı

Kobanê Davası'nın 37. duruşmasının son oturumu Sincan Kapalı Cezaevi'nde bugün görülmeye başlandı. Duruşma esnasında, tutsak siyasetçi Aynur Aşan sağlık sorunları nedeniyle savunmasına devam edemedi.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya tutsak siyasetçilerden bazıları katıldı.

Ancak, dün savunmasına başlayan Aynur Aşan'ın rahatsızlandığı ve hastaneye gitmek zorunda kaldığı belirtildi. Duruşma salonunda bulunan Aşan, rahatsızlığı nedeniyle savunma yapamayacağını ifade etti ve avukatına söz verilmesini talep etti.

Aynur Aşan'ın avukatı Ebru Akkal, müvekkilinin tansiyonunun yüksek olduğunu ve ayakta duramadığını ifade ederek, duruşmaya bir günlük ara verilmesini talep etti.

Mahkeme, bu talebi kabul ederek Akkal'ın savunma yapmasına izin verdi. Avukat Akkal, savunmanın bir bütün olduğuna vurgu yaparak, "Müvekkilimiz için duruşmayı uzatma niyetimiz yok, savunmamızı tamamlayacağız" dedi.

Bir diğer avukat, Özgür Erol, müvekkilinin sağlık durumunu gözlemlemeden savunma yapamayacağını belirtti ve pazartesi gününe kadar ara verilmesini talep etti.

Mahkeme, talebi değerlendirerek Aynur Aşan ve avukatlarının savunmayı 23-24-25 Ekim tarihlerinde tamamlayabileceğine karar verdi. Aşan'ın pazartesi günü savunmasına devam etmesi yönünde karar alındı.