Kobanê Davası: Yargı diktatörün aracı oldu!

Kobanê Davası'nın duruşmasında konuşan Avukat Kazım Bayraktar, yargının diktatörlerin aracı haline geldiğini söyledi, Kürt coğrafyasında yağma ve talana başvurulduğunu vurguladı.

Kobanê Davası’nın 41’ıncı duruşmasının ikinci oturumu, Sincan Cezaevi Kampüsü'nde devam etti. Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın duruşmasında, tutsak Siyasetçi Günay Kubilay’ın avukatı Kazım Bayraktar savunma yaptı.

Av. Bayraktar, savunmasını "tarihsel korku", "gizli amaç" ve "adli taciz" başlıkları altında yapacağını söyledi.

Bayraktar,  "Yargı, yasama ve yürütme tek adamın elinde toplanıyor. Bu da ister istemez yargıyı da diktatörün aracı haline getiriyor" dedi.

Bayraktar, benzer sürecin Almanya'da Nazi mahkemelerinde de görüldüğünü söyledi.

Bayraktar, AYM üyelerinin dahi hukuki güvencesinin olmadığını belirtti.

Bayraktar, ülkenin doğal kaynakları özelleştirme maskesi altında sermaye güçlerine paylaştırılırken, Kürtlerin coğrafyasındaki kaynakların Türk burjuvazisinin özel mülkiyetinde kalması için "sopanın Kürtlere daha çok inip kalktığını" söyledi. Kürt halkının seçim yoluyla kazandığı her demokratik mevziinin sermayedarlar için kaynak ve pazar kaybetme korkusu olduğunu söyleyen Bayraktar, "Bu korkunun en yeni ve somut örneği, HDP’nin seçimle kazandığı yerel yönetimlere siyasi darbeyle atanan kayyumlardır. Kaynaklara el koyma açgözlülüğü o boyutlardadır ki; HDP tarafından kazanılıp da kayyum atanmayan tek bir belediye hemen hemen kalmamıştır. Kayyımların bu kaynakları nasıl kullandıklarına iki kez tanık olduk. Yağma ve talan" diye belirtti.

Bayraktar, "Davanın soruşturma sürecinde, o kadar çok hukuk ihlali yapıldı ki, hepsinin izini takip ettiğimizde; bunun iktidardan kaynaklandığını görüyoruz” dedi. 

Avukat Kazım Bayraktar, delillere müdahale edildiğini de belirtti.

Duruşmaya 16 Kasım'a kadar ara verildi.